Uudis

Eesti võistkond MK sprinditeates 30.

Eesti võistkond MK sprinditeates 30.

Vltava jõe vasakkaldal suurte nõlvadega pargis kulgenud rada pakkus võistlejaile hulgaliselt teevalikuid ning kõige kiiremini läbis raja Šveitsi 1. võistkond, edestades kolmanda vahetuse alguseni juhtinud Rootsi 1 võistkonda finišis 44 sekundiga. Kolmanda koha jagasid minutilise kaotusega Šveitsi 2. ja Šveitsi 3. võistkond. Eesti võistkond sai 30. koha

Eesti esindusvõistkonnal ei olnud parim päev ning Annika Rihma poolt esimeses vahetuse lõpuks välja võideldud 15. koht jäi ka terve võistluse kestel parimaks positsiooniks. Teises vahetuses langes Kristo Heinmann 28. ning kolmandas vahetuses tõi Ats Sõnajalg võistkonna rajalt tagasi 32. kohal. Viimases vahetuses tõstis Evely Kaasiku Eesti esindusvõistkonna paari koha võrra ja tõi võistkonna üle finišijoone 30. kohal. Võitjatele kaotatati 59-minutilise võitja-ajaga võistlusel ligi 7 minutit. Riikidest oli Eesti võistkond 14. Varasemalt on Eesti võistkond tänavu saanud MM-il 10. koha ning Euroopa meistrivõistlustel 12. koha.

Eesti teine võistkond koosseisus Triin Jäädmaa, Reigo Teervalt, Sergei Rjabõškin ning Maiki Maalberg said 35. koha. Eesti esindusvõistkonnast jäädi maha üle 8 minuti.

Laupäeval võisteldakse Tšehhi põhjaosas kuulsatel liivakivimaastikel lühirajal ning stardis on ka tänavuse MM-i sama distantsi 8. koha omanik Timo Sild ning 4 aastat tagasi MM-i lühirajal 6. koha saanud Lauri Sild. Pühapäeval on programmis individuaalne sprindivõistlus 2021. aasta MM-i võõrustajalinnas Mlada Boleslavis.