Uudis

Orienteerujad avavad vikipäevakute hooaja

Eesti Orienteerumisliit annab panuse Tartu Ülikooli projekti Miljon+, et täiendada Vikipeediat artiklitega nii orienteerujatest kui ka orienteerumisest. Vikipäevakud toimuvad 2018. aasta novembrist 2019. aasta aprillini.

Vikipäevakud on välja kasvanud orienteerumispäevakute ideest. Kui tavaliselt liigutakse maastikul ja otsitakse orienteerumiskaardi abil kontrollpunkte, siis vikipäevakutel täiendatakse Vikipeedia orienteerumisteemalisi artikleid.

Orienteerumisliidu eesmärk on teha orienteerumissport avalikkusele veelgi nähtavamaks. On tähtis, et eestikeelne orienteerumissõnavara ja üldinfo oleks hõlpsasti kättesaadav ning ajakohane.

„Orienteerumine kui spordiala on Vikipeedias juba praegu eeskujulikult kajastatud, kuid ala areneb jõudsalt. Pidevalt on vaja lisada artiklitesse uusi termineid ja koostada uusi artikleid nii mõistete, sündmuste kui ka sportlaste kohta,“ sõnas Eesti Orienteerumisliidu president Meelis Mälberg.

Esimesed vikipäevakud toimuvad 14.–16. novembril, kui osalejaid kutsutakse täiendama Vikipeedias orienteerumise teemat tervikuna. Edaspidi on kavas keskenduda kitsamatele teemadele: orienteerumisjooks, rattaorienteerumine, suusaorienteerumine, klubid, tiitlivõistlused jm.

Vikipäevakutele on oodatud osalema kõik, kes soovivad anda oma panuse. Osalemistingimuste ja enim oodatud artiklite viidetega saab tutvuda päevakute kodulehel ja Vikipeedias orienteerumise vikipäevakute artiklis.

2019. aasta aprillis teevad vikipäevakute korraldajad kokkuvõtte ja tunnustavad aktiivsemaid osavõtjaid.

Tartu Ülikooli projekti Miljon+ eesmärk on kiirendada eestikeelse Vikipeedia jõudmist miljoni artiklini. Selleks kutsutakse üles täitma Vikipeediat vajaliku ja selgekeelse sisuga. Nii tehakse kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.

Lisateave: Sirli Zupping, Miljon+ projektijuht, 5615 5993, sirli.zupping@ut.ee