Uudis

Im Memoriam Viiu Rebane ja Tõnu Savi

Viimane nädal on olnud Eesti orienteerumisele kurb. Meie seast lahkusid teenekad orienteerujad Viiu Rebane ja Tõnu Savi.
Viiu Rebane oli kahtlemata Eesti orienteerumiselu üks tunnustatumaid sportlasi, aga samas ka treener, orienteerumisaktivist ja õppejõud. Eesti meistrivõistlustelt võitis ta aastatel 1966-1986 kokku 60 medalit, neist 20 kuldset. Neil aastail kuulus ta 52 korda Eesti orienteerumiskoondisse. Oli Orienteerumisföderatsiooni presiidiumi liige. Töötas aastaid treeneri ja spordispetsialistina. On toonud orienteerumisspordi juurde paljusid noori, kellest mitmed jõudsid ka Eesti orienteerumiskoondisse. Oli aastaid Tallinna Tehnikaülikoolis ja Tallinna Ülikoolis orienteerumisõpetuse õppejõud.
Viiu oli orienteerumisklubi „Orion“ aktiivne juhtliige ja mitmete Eesti MV ja EOL võistluste peakorraldaja. Tallinna orienteerumisteisipäevakute ellukutsuja ja üks eestvedajaid.

Tõnu Savi sportlasteed jäävad meenutama 10 Eesti meistrivõistluste medalit ja 16 korda kuulumine Eesti orienteerumiskoondisesse. Kindlasti oli ta oma tippaastatel kibedaks konkurendiks kõigile meie orienteerumistippudele. Veteranieas jõudis ta kuldmedalivõiduni veteranide maailmameistrivõistlustel. Kuulus orienteerumisklubi LUS ridadesse.

Sügav kaastunne lähedastele.
Eesti Orienteerumisliit