Uudis

RMK ja Värska Vesi pälvisid Spordisõber 2019″ aunimetuse”

RMK ja Värska Vesi pälvisid Spordisõber 2019″ aunimetuse”

Kultuuriministeerium ja EOK kuulutasid pidulikul tänuüritusel välja „Spordisõber 2019“ aunimetuse pälvinud ettevõtted ja eraisikud. Nende seas olid ka Eesti orienteerumise head toetajad Riigimetsa Majandamise Keskus ja Värska Vesi. Tänuauhinnad – kunstnik Kalli Seina klaasskulptuuri – andsid ühiselt üle Eesti Vabariigi kultuuriminister Indrek Saar ja Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa.

Kultuuriminister Indrek Saar tänas kõiki ettevõtteid ja inimesi, kes on toetanud Eesti sportlasi ja sportlikku Eestit. „Tänu spordisõpradele on meie talendid saanud tuule tiibadesse, üha rohkem inimesi osaleb liikumisharrastuses ning kõikjal Eestis on võimalik teha sporti. Sport on vaieldamatult valdkond, kus saame noppida riigi ja ettevõtete koostöö vilju kõige enam, sest meid ühendab sama eesmärk – aus mäng, mis sport olema peabki,“ ütles Saar

EOK president Urmas Sõõrumaa lausus, et spordi toetamine on investeering Eestisse ja Eesti inimestesse. „See, kui sportlikud, terved ja õnnelikud on meie inimesed, määrab selle, kui edukad me saame olla organisatsioonidena, ettevõtetena, riigina. Rahaline toetus loob võimalusi, aga sama tähtis on ka toetaja tähelepanu, märkamine, kaasaelamine. See innustab, annab uut jõudu ja tugevust, mis kandub omakorda tagasi ka toetajale. Tänan kõiki, kes toetavad Eesti sporti!“ ütles Sõõrumaa.

Riigimetsa Majandamise Keskuse eestvedamisel on kogu Eestimaa tihedalt kaetud erinevate looduses liikumise võimalustega – matkarajad, puhke- ja lõkkepaigad, mis on hästi korrastatud ja hooldatud. Suur on Riigimetsa Majandamise Keskuse panus erinevate Eestimaa terviseradade ja orienteerumismaastike hooldusse. Riigimetsa Majandamise Keskus on olnud väga paindlik ja vastutulelik partner Eestimaal orienteerumise tippürituste läbiviimisel.

Värska Vesi toetab erinevaid spordialasid (käsipall, korvpall, suusatamine, triatlon) ning mitmeid spordiklubisid (jalgpalliklubid, korvpalliklubid, käsipalliklubid, orienteerumisklubi). Eesti Käsipalliliidu koostöö ettevõttega Värska Vesi on olnud pikaajaline ja see on olnud tulemuslik mõlemale poolele. Triatloni Liidu koostööpartnerina on Värska Vesi toetanud triatleet Kaidi Kivioja tema sportlasteel nelja aasta jooksul ja teeb seda ka sellel aastal.
Eesti Orienterumisliidu partneriks oli Värska Vesi MM 2017 ja Üliõpilaste suusaorienteerumise MM 2018 korraldamisel.

„Spordisõber“ on Kultuuriministeeriumi ja Eesti Olümpiakomitee uus traditsioon spordi toetajate tunnustamiseks. Spordisõbra tiitliga tänatakse neid, kes on oluliselt toetanud spordi- ja liikumisharrastuse valdkonda, hoogustanud spordi- ja liikumissündmuste toimumist ning seeläbi ka ühiskonna arengut laiemalt.

Eesti Olümpiakomitee