Uudis

Eesti teatevõistkond taliuniversiaadil kõrgel 7. kohal

Eesti teatevõistkond taliuniversiaadil kõrgel 7. kohal

Krasnojarskis toimuval Taliuniversiaadil võistlesid suusaorienteerujad oma kolmandal võistluspäeval sprinditeates. Võistlus toimus ühest naisest ja ühest mehest koosnevate võistkondade vahel, kumbki võistkonnaliige läbis kolm ligikaudu kahekilomeetrist sprindirada.

Iga riik võis välja panna kaks võistkonda. Eesti esimeses võistkonnas startisid Epp Paalberg ja Kevin Hallop ning teises Doris Kudre ja Kaarel Vesilind.

Avavahetusest tuli 40 sekundi sees 16 võistkonda, Epp Paalberg nende hulgas seitsmendana, 26 sekundit liidritest. Tihedas konkurentsis ei langenud võistkond kordagi tahapoole 12. kohast. Kevin Hallop läks ankruetapile kaheksandana koos Venemaa teise võistkonna ankrumehega, keda õnnestus finišiks edestada 25 sekundiga. Eestlaste päralt jäi seega seitsmes koht, riikide arvestuses aga koguni viies, sest eespool olid kahe võistkonnaga Norra ja Soome.

Epp Paalberg: „Sõitsin sprinditeadet suurvõistlusel esimest korda. Ei teadnud täpselt mida oodata. Kohe võistluse algul sai mulle selgeks, et otsustavaks saab kiire suusatamine laiadel suusradadel. Samas oli teevalikutega võimalik nii mõndagi võita või kaotada. Orienteerumisega läks mul kõik hästi ning iga vahetuse lõpus oli staadionil kõvasti konkurentidega võiduajamist ja siin aitasid mind väga hästi ettevalmistatud suusad. Võistlus oli üliäge, mul olid väga head toetajad ja abilised ning saavutatud kohaga jään ka igati rahule.“

Kevin Hallop: „Tegin orienteerumistehniliselt veatud sõidud. Füüsiliselt andsin endast maksimumi, sõidurütm oli hea. Sain väga laheda suurvõistluse kogemuse ja jään ka kohaga väga rahule.“

Ülekaaluka võidu teenis favoriidina startinud Venemaa esindusvõistkond koosseisus Marina Vjatkina-Sergei Gorlanov ajaga 47.39. Hõbeda ja pronksi võitlesid endale välja Norra I ja Norra II võistkond, kes kaotasid võitjale vastavalt 1.03 ja 1.05. Eesti esindusvõistkond jäi võitjaist maha 1.48 ning 15. kohaga lõpetanud Eesti II võistkond 6.25.