Uudis

Daisy Kudre maailma viies naine suusaorienteerumise MMi sprindis

Daisy Kudre maailma viies naine suusaorienteerumise MMi sprindis

Suusaorienteerumise MMil Rootsis Piteas sõitis Daisy Kudre spindidistanstil esiviisikusse.

Oma teise kuldmedali koduselt MM-lt sai Tove Alexandersson (14.28), kes juhtis võistlust esimesest vaheajapunktist lõpuni. Ka hõbemedal kuulus Rootsile, selle sai koondisekaaslasest ligi pool minutit nõrgema ajaga Magdalena Olsson (+0.28). Pronks läks Venemaale, selle võitis Maria Kechkina (+0.30).
Daisy sõnul oli viies koht talle täna suur üllatus, hoolimata sellest, et just sellised kiiret kaardilugemist ja kiiret tegutsemist nõudvad rajad sobivad talle konkurentidest paremini. „Sõit sujus nii tehnilise kui füüsilise poole pealt kenasti ja suusad olid ka väga head. Kõik klappis, aga ikkagi on viies koht üllatus!“ jagas Daisy finišijärgseid ülevaid emotsioone.
Epp Paalberg sai 22. (+ 03.36) ja Doris Kudre 23. koha (+ 04.09)
Meesteklassis jagati välja kaks kuldmedalit, sest täpselt sama aja (15:35) said 5,1km 15KPga rajal nii Sergei Gorlanov Venemaal kui Erik Rost Rootsist. Kolmandaks tuli vanameister, 46-aastane Eduard Khrennikov Venemaalt (+0.09), kes ühe sekundiga edastas oma 22-aastast võistkonnakaaslast ja värsket universiaadi sprindivõitjat Vladislav Kiselevi.
Mattis Jaama sai 21. (+02.21) ja Kevin Hallop 25. koha (+ 02.57).
Suusaorienteerumise maailmameistrivõistlused jätkuvad laupäeval lühirajaga.

Võistluste kodulehekülg ja järelevaatamine: https://www.wsoc2019.com/

Fotol Daisy Kudre, MM-i sprindi 5. koha omanik. Foto autor Raul Kudre.

Maret Vaher