Uudis

Eesti võitis Balti MV üldesikoha

Eesti võitis Balti MV üldesikoha

Kaks kulda ja kolm pronksi Balti meistrivõistluste teatejooksudes kindlustasid Eestile üle 3 aasta taas Balti MVte üldvõidu.
25.-26. mail Võrumaal Rõuges toimunud Balti meistrivõistluste avapäeva järel 3. kohal olnud Eesti võitis teisel päeval põhiklasside teatejooksud ja saavutas kahe päeva kokkuvõttes üldvõidu (1472 p) napi 27-punktise eduga Leedu (1445) ja Läti (1438) koondiste ees.
Naiste teatejooksus tuli avavahetuselt esimesena Leedu I võistkond. Eesti I naiskond, kus jooksmas oli Laura Joonas, andis teate Marianne Haugile üle teisena, vahe Leeduga finišis 11 sekundit. Haug tõstis teises vahetuses Eesti liidriks. Ankruvahetuses jooksis Leedu I võistkonnas Gabija Ražaityte välja küll päeva parima aja ja püüdis rajal Evely Kaasiku kinni, kuid eestlanna kiirem lõpp tõi Eesti esinduse üle finišijoone 22-sekundit enne Leedu I naiskonda. Pronksi sai 2 minutit nõrgema ajaga Eesti II naiskond koosseisus Kerstin Uiboupin, Eleri Hirv ja Annika Rihma.
Meeste arvestuses kuulus võit Eesti I meeskonnale, kus jooksid Kristo Heinmann, Timo Sild ja Lauri Sild. Sealjuures jooksid nii Timo kui Lauri välja oma vahetuse kiireima aja. Hõbedaga pidi leppima Läti esindus ning pronksile tuli Valgevene I meeskond. Eesti II meeskond koosseisus Sergei Rjabõshkin, Peeter Pihl ja Sander Vaher said 4. koha.
Noorteklassides võitsime kaks pronkmedalit M16 ja M20 arvestuses. Nooremate poiste võistkonnas jooksid Jürgen Joonas, Mihkel Mahla ja Olle Ilmar Jaama, kes hoidsid läbi kolme vahetuse stabiilselt kolmandat kohta. M20 arvestuses sekkus Eesti medaliheitlusesse alles viimases vahetuses, kui Kaarel Vesilind tõstis päeva parima ajaga oma meeskonna 6. kohalt pronksile. Võistkonnas jooksid veel Andres Rõõm ja Hando Allmann.
Ligi 500 võistlejat Rõugesse toonud Balti meistrivõistlused korraldas orienteerumisklubi Võru Sixten Silla juhtimisel. Rajad planeeris Markus Puusepp.
Eesti koondist ootavad juunis ees maailmakarikavõistluste etapid Soomes ning hooaega kroonivad maailmameistrivõistlused augustis Norras.