Uudis

Eestile rattaorienteerumise EM-i segateatest 11. koht

Eestile rattaorienteerumise EM-i segateatest 11. koht

Täna Poolas Wroclawi lähistel alanud rattaorienteerumise Euroopa meistrivõistlustel sõideti esimese distantsina segateade, kus võistkonda kuulus 2 meest ja 1 naine. Kergelt mägisel maastikul tuli igal võistkonna liikmel läbida 14 km pikkune rada ja võtta 250 tõusumeetrit.

Eesti eest alustas võistlust Eleri Hirv, kes tuli 36 võistkonna konkurentsis avavahetusest 20.-21. kohal. Ehkki kaotust liider Taanile oli kogunenud 5.19., tegi Eleri enda kohta hea sõidu ja paljud konkurendid olid käeulatuses.

Teises vahetuses tõstis Eesti esinumber ja ala absoluutsesse tippu kuuluv Lauri võistkonda koguni 15 kohta lõpetades viiendana. Väga hea sõidu teinud Lauri kaotas liidritele juurde vaid 13 sekundit.

Viimases vahetuses sõitis Marek Karm küll enda taseme välja, kuid sellest rattaorienteerumises ala esikümnesse kuuluvate riikide ankrumeeste vastu füüsiliselt nõudlikul rajal ei piisanud ja seekord lõpetas Eesti 13. positsioonil (+13.11), mis riikidest andis 11. koha.

Euroopa meistriks krooniti Tšehhi, kellele järgnesid Venemaa ja Soome. Mullu, mil ala esmakordselt EM-võistluste kavas oli, saavutasid eestlased 10. koha. Maailma Karikasarjas on Eesti parimaks jäänud segateatesõidus riikidest 5. koht.

Homme sõidetakse Wroclawis linnamaastikul eestlaste lemmik-distsipliin sprint. 2015. aastal Portugalis sprindis Euroopa meistriks kroonitud Lauri võitis ka kahe aasta tagusel EM-il Prantsusmaal sel alal hõbemedali ning läheb tänavugi starti eesmärgiga võidelda kõige kõrgemate kohtade eest.

Võistluste koduleht: http://emtboc2019.pl/