Uudis

Kirti Rebane võitis veteranide MMi tavarajal hõbemedali

Kirti Rebane võitis veteranide MMi tavarajal hõbemedali

Lätis veteranide MMil võitis Kirti Rebane naiste 45-klassis tavarajal hõbemedali.

Veel 3 punkti enne finišijoont tõusis Kirti 4-sekundilise eduga lühirajal kulla võitnud soomlanna Yvonne Gunelli ees liidriks, kuid otsustavaks osutus järgmine etapp eelviimasesse KPsse, mille Irita Pukite (Läti) suutis konkurentidest 27 sekundit kiiremini läbida ning tuua end kolmandalt kohalt esimeseks. Tema võiduaeg Lilaste düünimaastikul kulgenud 6km pikkusel rajal oli 38.37. Kirti jäi maha 17 sekundiga (38.54) ning temast omakorda 5 sekundit aeglasem oli Yvonne Gunell (38.59). Sealjuures läbis pronksi saanud soomlanna rajal olnud 16KPst 12 parima vaheajaga, ent tegi kahe KPga kokku 5 minutit viga ning pidi leppima 3. kohaga.
Eestist osales Riia ja selle lähiümbruses toimunud veteranide MMil sel aastal 216 orienteerujat, millega olime osalejate arvukuselt Soome, Rootsi, Norra ja Venemaa järel viies riik.
Medaleid tuli sel aastal Eestile kaks: lisaks Kirti Rebase hõbedale võitis Marje Viirmann lühirajal pronksi.