Uudis

Eesti meistrid rattaorienteerumise tavarajal on Eleri Hirv ja Lauri Malsroos

Nädalavahetusel Põlvamaal Mammastes ja Põlvas toimunud rattaorienteerumise Eesti meistrivõistlusel, kus medaleid jagati kolmel alal – lühirajal, sprindis ja tavarajal, tulid pühapäeval peetud tavarajal põhiklasside võitjateks Eleri Hirv (OK Võru) ja Lauri Malsroos (SK Saue Tammed).
Naiste põhiklassi 31-kilomeetrisel 18 kontrollpunktiga rajal võitis Eleri Hirv (1.31.45) üle 6 minutilise vahega konkurentide ees endale eelmisel päeval võidetud lühiraja kuldmedali kõrvale teise kulla. Magusa 10-sekundilise võidu pronksmedalile tulnud Daisy Kudre (Värska OK Peko, 1.38.16; +6.31) ees sai eilsel sprindivõistlusel ebaõnnestunud Piibe Tammemäe (SK100; 1.38.06; + 6.21).
Sealjuures tõusis Piibe hõbedale alles õnnestunud teevaliku tõttu eelviimasest viimasesse KPsse. Piibe ja Daisy vahele mahtus veel pikalt teisel kohal sõitnud, kuid lõpuks üldarvestuses 3. koha võitnud Anastasiya Bolshova (1:38.15; +6:30) Venemaalt.

Meeste põhiklassis pani Lauri Malsroos oma paremuse maksma juba esimesest vaheajast ning ei andnud liidrirolli kordagi käest võites lühiraja hõbeda kõrvale kuldmedali ajaga 1:33.57. Malsroosi edu 41-kilomeetrilisel 25KPga rajal kahel eelmisel distantsil kulla võitnud Tõnis Ermi (TA OK) ees oli üle 5 ja poole minuti (1.39.31; +5.31). Pronksile sõitis Marek Karm (SK100) (1:46.37; +12:39). Üldarvestuses sai teise aja Venemaa esindaja Valeriy Gluhov (1:38.07; +4:09).
Juunioride klassides tulid Eesti rattaorienteerumise tavaraja meistriteks Andres Rõõm (OK Ilves) ja Mari Linnus (Värska OK Peko).

Rattaorienteerumise Eesti MV korraldas OK Põlva Kobras. Peakorraldaja oli Nikolai Järveoja ning kaardi ja rajad valmistas Markus Puusepp (OK Võru).
Tulemused, vaheajad ja GPS jälgimine Ok Põlva Kobras kodulehel.
Rattaorienteerumise Eesti koondist ootavad ees rattaorienteerumise maailmameistrivõistlustel Taanis 28. juulist 3. augustini http://wmtboc2019.dk/