Uudis

Eesti meeskond sai rattaorienteerumise MM teatesõidus 7. koha

Eesti meeskond sai rattaorienteerumise MM teatesõidus 7. koha

Rattaorienteerumise tänavused maailmameistrivõistlused Taanis Viborgis lõppesid tiheda teedevõrguga militaarmaastikul peetud teatesõiduga, kus eestlased olid esindatud kahe meeskonnaga. Ehkki potentsiaali oli enamaks, saavutas Eesti esindusvõistkond 21 teatemeeskonna välja pannud riigi seas 7. koha.

Eesti esindusvõistkonnas sõitis avavahetust 3-kordne maailmameister ja tänavune 2-kordne Eesti meister Tõnis Erm, kes tegi küll väikeseid vigu, kuid enda kohta korraliku sõidu ja andis vahetuse üle kõrgel viiendal kohal (+1.56). Teises vahetuses läks eestlastel rajale Riivo Roose, kes tegi orienteerumistehniliselt hea sõidu, kuid kurtis veidi füüsilist jõuetust. Kokkuvõttes sõitis ta oma taseme välja ja andis vahetuse üle riikidest 10. kohal (+7.17). Seejuures olid medalitele konkureerivad riigid juba eest libisenud, kuid esikuuiku kohtadele heitlevad maad kõik püütavad. Kahjuks eksis meie ankruvahetuse sõitja Lauri Malsroos mitmes segases kohas üsna suurelt kaotades kokku päris mitmeid minuteid ja seetõttu tuli meie meestel leppida täna 7. kohaga (+12.11).

Medalitele jõuda oleks eestlastele tänase koosseisuga olnud üsna raske, kuid 4.-6. välja sõitmine täiesti reaalne. Viimati saavutati MM-i teatesõidus 7. kohast parem tulemus 4 hooaega tagasi, kui 2015. aastal Tšehhis lõpetasid eestlased kuuendana.

Eesti II võistkonnas sõitis avavahetust oma sportlaskarjääri juba lõpetanud koondise treener-esindaja Margus Hallik, kes oma 24. MM-il kõrgetele kohtadele enam ei konkureerinud, andes 29 võistkonna konkurentsis vahetuse üle 19. positsioonil. Teises vahetuse läks rajale Marek Karm, kes tänavusel MM-il sõitis individuaalselt välja eestlastest paremuselt teised tulemused. Karm tegi rajal ka oma ära, hoidis võistkonna positsiooni ning tuli vahetusse samuti 19. kohal. Ankruetapil tõstis tänavusel MM-il mitmete tehniliste tõrgete tõttu ebaõnnestunud ja tänagi rehviprobleemidega võidelnud Priit Poopuu võistkonna 16. kohale, näidates seejuures teatesõidus kõigist eestlastest selgelt kolmandat etapiaega. Duubel-võistkondade seas oli Eesti II koosseis suurriikide järel paremuselt neljas.

Meeste eliitklassis tuli teatesõidus maailmameistriks tiitlikaitsja Venemaa (2.14.09). Hõbemedalid võitis Tšehhi koondis (+1.30) ja pronksi teenis Soome (+5.31). Naiste seas võidutses samuti Venemaa, hõbemedalitele sõitis end Soome (+0.45) ja pronksile tõusis Leedu tühistamise järel Rootsi (+7.02). Juunioride seas kuulusid kuldmedalid noormeestest Tšehhile ja neidudest Taanile.

Fotol võistlejad teatesõidu avavahetuses – paremalt teine eestlane Tõnis Erm (autor Rainer Burmann)