Uudis

Eesti orienteerumiskoondis teeb täna MM-il avastardi

Eesti orienteerumiskoondis teeb täna MM-il avastardi


Tänavused orienteerumise maailmameistrivõistlused toimuvadl Norras, Østfoldi maakonnas. Eestit on esindamas üheksaliikmeline koondis, kuhu kuuluvad Marianne Haug, Laura Joonas, Evely Kaasiku, Annika Rihma, Kristo Heinmann, Kenny Kivikas, Heino Ollin ning Timo ja Lauri Sild. Koondise treenerid on Olle Kärner ja Gion Schnyder ning lihashooldusega toetab võistlejaid kiropraktik Anders Åkerman.

Tänasel esimesel võistluspäeval toimuvad lühiraja kvalifikatsioonivõistlused, mis algavad eesti aja järgi kell 11.00.
Koondise plaanidest annab lühiülevaate treener Olle Kärner: „MM algab lühiraja eeljooksuga. Eestlastest lähevad starti Evely Kaasiku, Laura Joonas, Marianne Haug, Timo Sild, Lauri Sild ja Kristo Heinmann. Kõik on kindlasti stardis sooviga pääseda oma eeljooksus 15 parema hulka, mis kindlustab koha finaalis. Tegu on küll sissejuhatava võistlusega, kuid sellesse tuleb täie tõsidusega suhtuda, sest finaalipiletit pole kellelegi ette taskusse pistetud. Naisi on stardis 104, mehi 121. Reeglite uuendusena on tänavu võimalik lühiraja finaali pääseda ka ühel võistlejal igast riigist,mille esindajad üheski eeljooksus 15 parema hulka ei pääsenud.

Päev pärast lühiraja eeljooksu on esimese medalialana kavas tavaraja finaal. Eesti meestel on tänavu tavarajal kolm stardikohta ja naistel kaks – mehed kuuluvad nimelt eelmise kahe MMi tulemuste alusel riikidest esimesse tugevusgruppi, naised teise. Eesti eest jooksevad tavarajal Evely Kaasiku, Annika Rihma, Timo Sild, Kenny Kivikas ja koondise debütant Heino Ollin.

Reedel joostakse lühiraja finaal ja MM lõpeb laupäeval teatevõistlusega. Tänavuste tulemuste põhjal võivad ennast koondise liidritena tunda Evely Kaasiku ja Timo Sild. Neilt on kindlasti põhjust oodata häid sooritusi, aga ka teistel on ruumi positiivselt üllatamiseks. Suurem osa koondislasi on ettevamistuse käigus MM-i piirkonna maastikel treeninud 20-30 päeva jagu ning neil peaks olema üsna selge pilt sellest, mis ülesanded neid ees ootavad.“

Eesti televisioon ja ERRi spordiportaal kajastavad kõiki kolme finaalvõistlust järgmiselt:
14. august, tavarada – ETV kl 14.30 – 17.00 ETV, spordiportaal sport.err.ee kl 14.30 – 19.20
16. august, lühirada – ETV kl 14.45 – 17.00, sport.err.ee 14.45 -19.20
17. august, teatevõistlused – sport.err.ee kl 17.10 – 21.30

Kõigi võistluste online-tulemused, GPS-jälgimise ja veebi-TV lingid leiab veebilehelt https://orienteering.sport/event/world-orienteering-championships