Uudis

Eesti teatemeeskond lõpetas MM-il 18. kohaga

Eesti teatemeeskond lõpetas MM-il 18. kohaga


Orienteerumise maailmameistrivõistlustel Norras lõpetas programmi laupäeval õhtuhämaruseni kestnud meeste teatejooks.
36 võistkonnna seas tuli Eesti meeskonnal seekord leppida 18. kohaga.

Avavahetuses püsis Kristo Heinmann veel poolel rajal vähem kui minuti kaugusel liidritest, kuid siis tuli sisse orienteerumisviga, mille tagajärjel tekkis suurem mahajäämus juhtgrupist. Vahe liidritega kasvas teatevahetuse hetkeks 3.20 peale. See tulemus andis esimese vahetuse järel eestlastele 22. koha.

Teises vahetuses läks rajale ilmses alavormis olnud Lauri Sild, kes andis teate üle oma vanemale vennale Timole 27. kohal ja vahega, mis oli kärisenud nii suureks kui 15.06.
Lauri Silla lakooniline kommentaar: „Täna ma ei jooksnud…“.

Timo Sild liikus raja esimese pooles liidritega võrdses tempos ja parandas oluliselt meeskonna positsiooni. Raja lõpuosas tuli ette ka paar orienteerumisviga, kuid lõppkohaks kujunenud 18. oli tõenäoliselt siiski maksimumilähedane, mida sellelt stardipositsioonilt oli võimalik saavutada, sest eespool lõpetanud Suurbritannia meeskonnaga jäi vahe ligi viis minutit. Eesti kaotus maailmameistriks tulnud Rootsile oli lõpuks 18.29.

Eesti teatemeeskonna läbi aegade parim koht MM-teates on neljas aastast 2017 ning halvim koht 20.

Ülipõnevas medaliheitluses läks kolme eelmise MM-i võitja Norra meeskond ankruetapile liidrina, kuid paar Magne Daehli tehtud orienteerumisviga jätsid favoriidid lõpuks alles viiendaks. Orienteerumistehniliselt ülikindlalt liikunud Gustav Bergman tõi Rootsile kolmandalt stardipositsioonilt kindla kulla.
Esimestes vahetustes jooksid meeskonnas Johan Runesson ja Emil Svensk.

Soomlaste ankrumees Miika Kirmula alistas võitluses hõbedale pika lõpuspurdiga prantslase Lucas Basset, seitsme sekundi kaugusele medalist jäi Tšehhi ja 12 sekundi kaugusele Norra.