Uudis

Eesti teatenaiskonnalt suurepärane 7. koht MM-teates

Eesti teatenaiskonnalt suurepärane 7. koht MM-teates

Orienteerumise maailmameistrivõistlustel Norras olid viimasel võistluspäeval kavas teatejooksud.
Kolmekümne startinud naiskonna hulgas saavutas Eesti naiskond suurepärase seitsmenda koha.

Avavahetuses püsis Annika Rihma pikalt liidritega koos ja alles vahetuse lõpus venis vahe pisut pikemaks ja oli finišis 1.33, mis tagas seitsmenda positsiooni.
Evely Kaasiku möödus kiiresti taanlannast, tõstes Eesti naiskonna kuuendaks. Liidritega peaaegu võrdväärses tempos liikudes hoidis ta seda positsiooni lõpuni ja kaotas finišis liidrile vaid 2.17. Seejuures oli vahe Eestit jälitavate Taani ja Soome naiskondade ees veninud kahele minutile.
Ankrunaisena rajale läinud Laura Joonas hoidis kuuendat kohta poole rajani, kuid siis oli sunnitud mööda laskma selgelt kiiremini liikunud soomlanna Merja Rantaneni. Ükski teine võistkond tagantpoolt Eestit ohustama ei tõusnud ja nii vahetas Eesti naiskond mulluse 12. koha oluliselt soliidsema 7. koha vastu.
Eesti naiste parim koht MM-teatejooksus on olnud kuues aastal 2011, mil tänasest koosseisust oli rivis vaid Annika Rihma.

Evely Kaasiku kommentaar: „Jooksin tempos, millega jõudsin veel kaarti lugeda, kui oleksin liikunud kiiremini, siis oleksin suutnud vaid teistel sabas püsida, kuid mitte enam õigeid orienteerumisotsuseid teha. Rada tundus mulle tehniliselt lihtne, aga eks see ole ikka nii kui jooks hästi välja tuleb.“

Medalid jagati kahe paari lõpuspurdiduellides.
Kullaheitluses alistas Rootsi ankrunaine Karolin Ohlsson šveitslanna Julia Jacobi ning pronksi tõi Venemaale Natalia Gemperle edukas spurt norralanna Anne Margrethe Hausken Nordbergi vastu. Eesti naiskonna kaotus võitjatele oli lõpuks 7.30.
Võidukas Rootsi naiskonnas jooksid esimesi vahetusi Lina Strand ja Tove Alexandersson, kes noppis sellelt MM-ilt maksimaalse võimaliku saagi – kolm kulda!