Uudis

Eesti meistrid pikal rajal on Kerstin Uiboupin ja Andreas Kraas

Eesti meistrid pikal rajal on Kerstin Uiboupin ja Andreas Kraas

Raplamaal Varbolas selgitati tänavuse orienteerumisjooksu hooaja viimased Eesti meistrid pikal rajal, kelleks naiste põhiklassis on Kerstin Uiboupin (OK Võru) ning meeste põhiklassis Andreas Kraas (SK Saue Tammed).

Naiste põhiklassis olid favoriitidena stardis kolm Eesti B-koondise liiget: Kerstin Uiboupin, Eleri Hirv ja Margret Zimmermann, kes ühistardist joostud 14,5 km 25KPga raja läbisid suures osas kolmekesi koos. Vaid mõneks punktivaheks jäi pärast väikest viga tagaajaja rolli Kerstin Uiboupin, kuid enne raja viimast kolmandikku oli ta konkurentidele taas järele jõudnud ning esikolmiku järjestus selgitati lõpuspurdiga. Kõige teravama jalaga pärast pea 2-tunnist pingutust oligi Kerstin Uiboupin (1:55:14), kellest kahe sekundiga jäi maha Eleri Hirv (1:55:16; mõlemad OK Võru) ning pronksi teenis Margret Zimmermann (1:55:24; OK Kape).

Meeste põhiklassis oli seekord esikoha pretendenti raskem ennustada, kuna stardis ei olnud ühtki Eesti A- ega B-koondise liiget. Stabiilse ja tehniliselt puhta jooksuga tõusis raja keskel võistlust juhtima 40aastane Andreas Kraas (SK Saue Tammed), kes lõpetas 23km 30KPga raja uhkes üksinduses ajaga 2:41:16. Hõbeda ja pronksi nimel pidasid ligi 9 minutit hiljem maha duelli Siim Klais (OK Võru, 2.50.28) ja Hannes Poolamets (SK Saue Tammed, 2.50.33).

Juunioride parimad olid Kristel Kõivo (Värska OK Peko) ja Kaarel Vesilind (SRD SK).

Kokku selgitati Eesti meistrid 29 vanuseklassis ning osalejaid oli kokku pea 270.
Esmakordselt kasutusel olnud maastikul ning värskel kaardil ühisstartidest peetud võistlus pakkus paljudes võistlusklassides põnevust kuni finišijooneni, rajameistritööd tegid Tiit Tatter ja Rein Unt, ladusalt kulgenud võistluse korraldas OK TON, peakorraldaja oli Sven Rea.