Uudis

Timo Sild lõpetas Euromeetingu kolmanda kohaga

Timo Sild lõpetas Euromeetingu kolmanda kohaga


Elva lähistel Vitipalus joosti pühapäeval orienteerumise Euromeeting’u teine võistlus – meestel oli selleks viitstardist 6,9 km pikkune rada.

Meeste seas läks liidrina rajale eilne võitja Timo Sild, kellega liitus kiiresti 20 sekundit hiljem lähte saanud soomlane Olli Ojanaho. Poole rajani püsis paar koos ning siis sai soomlane hajutusega rajaosas minuti jagu edumaad ning Eesti mehele hakkas tagant kiiresti lähenema väga kiire jooksjana tuntud šveitslane Joey Hadorn.
Peagi saidki Hadorn ja Sild kokku ning tagantpoolt lähenes neile tempokalt kuuendana rajale läinud Kenny Kivikas. Raja viimase kilomeetri alguses, kui raja tehnilisem osa läbi sai, vajutas Hadorn gaasipedaali põhja ja jõudis finišisse kindlalt teisena, 1.50 pärast uhkes üksinduses finišeerunud Ojanahot.
Timo Sild jõudis pärale kolmandana, 15 sekundit pärast šveitslast ning Kenny Kivikas veel 31 sekundit hiljem neljandana.
Eilset seitsmendat kohta kaitses Lauri Sild, kes lõpetas 3.29 pärast võitjat, neljanda eestlasena oli Sander Vaher päral 11. kohaga (+4.45).

Timo Sild: „Kukkusin poolel rajal rinnakorviga valusasti vastu puutüügast, see lõi mind mõneks ajaks rütmist välja ja siis tuligi vahe Ojanahoga sisse. Šveitslase Hadorni pika lõpuspurdi vastu ei olnud mul mingit šanssi. Nii tiheda stardiprotokolliga viitstardist võistlus kujuneb paljude jaoks suuresti jooksukrossiks ja tulemused erinevad sageli oluliselt eraldistardiga võistluste tulemustest.“

Naiste 5,5 km pikkusele rajale startis liidrina lätlanna Sandra Grosberga, keda asus 42 sekundit hiljem jälitama soomlanna Amy Nymalm.
Eile kolmandaks tulnud Evely Kaasiku täna perekondlikel põhjustel ei startinud ja nii läksid esimeste eestlannadena rajale 8. positsioonil Kerstin Uiboupin ja 9. positsioonil Laura Joonas.

Sandra Grosberga liikus kogu raja ulatuses enesekindlalt ja vigadeta ning lõpetaski võitjana. Soomlanna Amy Nymalm liikus samas tempos ja kaotas täna juurde vaid 10 sekundit, kokkuvõttes teine, 52 sekundit võitjast.

Eesti koondise parimatena finišeerisid Laura Joonas 9. kohal (+11.00), Marianne Haug 16. (+13.23) ja Margret Zimmermann 17. kohal (+13.34).