Uudis

Lauri Malsroosile sprindis III koht rattaorienteerumise MK-finaaletapil

Lauri Malsroosile sprindis III koht rattaorienteerumise MK-finaaletapil

Pühapäevase sprindivõistlusega lõppes 2019. aasta rattaorienteerumise maailma karikasarja hooaeg. Kesk-Saksamaal Johanngeorgenstadtis sõidetud 9,2 km pikkusel ja koguni 39 kontrollpunktiga sprindirajal saavutas tänavune sama distantsi Euroopa meister Lauri Malsroos hinnatava kolmanda koha.

Meeste seas võttis ülekaaluka võidu ajaga 21.35. tšehh Krystof Bogar, kes on puhta mägirattasõidu MK-etapil saavutanud 13. koha ja võitnud ala maailmameistrivõistlustel teatesõidus pronksmedali. Rattaorienteerumise 14-kordne maailmameister venelane Anton Foliforov kaotas võitjale 50 sekundit ja sai II koha, millega kindlustus ka tänavuse MK-sarja üldvõidu

Malsroos, kes poolel rajal oli hoidmas II kohta, tegi seejärel ühe suurema vea ning kukkus korraks 7. positsioonile, kuid väga tugeva raja lõpuosaga tõusis taas esikolmikusse kaotades finišis võitjale +1.03. Kokkuvõttes jäi mees tulemusega üsna rahule – II koht ei jäänud kaugele, kuid võitja vastu oli täna väga keeruline saada.

60 mehe konkurentsis saavutas oma karjääri ühe parima tulemuse Riivo Roose, kes lõpetas võistluse 18. kohaga (+2.55).

Naiste seas jätkas pärast emaks saamist ja rahvusvahelisse võistluskarusselli naasmist oma imelist seeriat Emily Benham-Kvale Suurbritanniast, kes võttis tänavu juba kuuenda järjestikuse MK võidu ajaga 22.26. Teise koha saanud soomlanna Marika Hara kaotas talle 54 sekundit ja kolmandaks tulnud tšehhitar Veronika Kubinova +1.03.

Ainsa eestlannana võistlustules olnud Piibe Tammemäe sai täna oma elu kolmandal rattaorienteerumise maailma karikasarja etapil korraliku 16. koha (+3.15).

Eilses MK segateatesõidus saavutas Eesti võistkond: Tammemäe – Malsroos – Roose 28 võistkonna seas 13. ja riikide arvestuses 9. koha.

Samas lõppenud veteranide maailmameistrivõistlustel juba 3 hõbemedalit võitnud Ingrit Kala täna sprindis lisa ei teeninud, lõpetades W50 klassis võistluse 4. kohaga. M45 klassis sai Erik Aibast tubli 7. koha, mis on tänavusel veteranide MM-il Eesti meeste parimaks tulemuseks. Raul Kudre oli samas vanuseklassis sprindis 15. ja Stanislav Tarassov 31.