Uudis

Palju õnne, Kolla! Nikolai Järveoja sai Valgetähe V klassi teenetemärgi

On suur rõõm teada anda, et Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid on otsustanud autasustada teenetemärgiga OK Põlva Kobrase presidenti ja kohaliku spordielu eestvedajat Nikolai Järveoja.

Nikolai Järveoja on pikaaegne Põlva Spordikooli orienteerumistreener (EKR 7. tase, meistertreener) ja on toonud läbi aastakümnete orienteerumise juurde palju Põlvamaa lapsi ja noori, õpetades neile looduses liikumist ja aktiivset eluviisi. Ta on olnud pikka aega orienteerumisklubi Põlva Kobras hing ja juht. Põlvamaa orienteerumispäevakute sarja eestvedajana on ta mitmeid aastaid pakkunud loodussõbraliku liikumisharrastuse võimalusi Lõuna-Eestis. Ta on olnud mitmete Eestis toimunud rahvusvaheliste orienteerumisvõistluste ja paljude Eesti meistrivõistluste peakorraldaja. Paljude erineva tasemega – tiitlivõistlustest päevakuteni – orienteerumisvõistluste kõrval on ta samuti korraldanud erinevaid jooksuvõistlusi ja rahvaspordiüritusi, lisaks tegutsenud rajameistrina ja joonistanud üle 30 orienteerumiskaardi.

Eesti aktiivset orienteerumiselu on raske ilma Nikolai Järveojata ette kujutada. Orienteerumise kogukond hindab tema aastakümneid kestnud tööd äärmiselt kõrgelt.

Nikolai Järveoja võitis tegevsportlasena aastatel 1972–1985 41 medalit Eesti meistrivõistlustelt ja 15 medalit endise NL esivõistlustelt.

Aastatel 1993–1999 ja 2005–2013 oli ta Põlva linnavolikogu liige.

ERR uudis kõigi auraha saanutega on siin: