Uudis

Daisy Kudre MK-etapil kuues, Mattis Jaama 21.

Daisy Kudre MK-etapil kuues, Mattis Jaama 21.

Tänavuse lumevaese talve suusaorienteerumise MK-sarja esimene võistlus peeti täna Põhja-Rootsis, Vindelni suusakeskuses. Paralleelselt täiskasvanute võistlusega peetakse samas ka juunioride MM- ja noorte EM-võistlused, mis pidanuks toimuma Lätis, kuid on lumepuudusel Rootsi üle viidud.

Esimesel võistluspäeval võisteldi sprindis. Heades lumeoludes toimunud võistlusel saavutas Eesti koondise esinumber Daisy Kudre 6. kohaga oma elu paremuselt teise koha MK-sarjas.

Daisy Kudre: „Olin endale eesmärgiks seadnud kuue parema hulka jõudmise. Selle plaani ma ka täitsin, kuid ei saa sellegipoolest oma tänase sooritusega rahule jääda. Rada oli väga kiire ja suhteliselt tehniline, keerukust lisas mitmete kaardistamata lumesaanijälgede ja otselõikamise võimaluste esinemine maastikul, mis kutsus esile päris suuri orienteerumisvigu ka favoriitide seas. Tundsin ennast füüsiliselt igati konkurentsivõimelisena ja suutsin vältida suuri vigu, kuid 3-4 umbes 10-sekundilist eksimust lipsas siiski sisse. Finišeerides olin üllatunud, et sain sellise sõiduga nii kõrge koha, aga täna oligi selline võistlus, kus võitsid kõige vähem vigu teinud sportlased. Homsel tavarajal püüan leida sujuvama sõidustiili, täna ei õnnestunud seda tabada.“

Maailma esinumber, rootslanna Tove Alexandersson, jätab käesoleva suusaorienteerumise hooaja vahele, kuid ka temata saavutas Rootsi naiskond esimese ja kolmanda koha, teine koht läks Norrasse:

1. Magdalen Olsson SWE 12:54
2. Evine Westli Andersen NOR 13:24
3. Linda Lindkvist SWE 13:32

Daisy Kudre aeg oli 13.42. Doris Kudre oli 22. (14.57), Epp Paalberg 26. (15.31).

Meeste lõpuprotokoll oli märksa tihedam, kuus kiiremat mahtusid 15 sekundi sisse.
Esikolmik:

1. Andrey Lamov RUS 13:22
2. Jørgen Baklid NOR 13:24
3. Lars Moholdt NOR 13:26

Mattis Jaama lõpetas ajaga 14.36, mis andis talle 21. koha.

Mattis Jaama: „Tänase tuli olla keskmisest tähelepanelikum, kuna maastikul oli omajagu mootorsaanide poolt sõidetud lisajälgi ja mitmeid lõikeid. Suutsin need enamasti enda kasuks pöörata, kuid siiski tuli sisse ka üks suurem viga, mis mu lõpuprotokollis vähemalt viie koha võrra tahapoole nihutas. Ma ei saa rahule jääda oma kaardilugemise sujuvusega, mis põhjustas veel mõned väiksemad vead. Füüsiliselt jõudsin pingutada küll, kuid kindlasti pole mu seisund vormikõvera tipus. Siit saab paremaks minna! Loodan, et tänane võistlus oli hea lahtisõit järgnevateks distantsideks, kuna rahulolu tänane sõit veel ei pakkunud.“