Uudis

Olle Ilmar Jaama ja Sander Pritsik noorte tiitlivõistlustel esitosinas

Olle Ilmar Jaama ja Sander Pritsik noorte tiitlivõistlustel esitosinas

Tänavuse lumevaese talve juunioride MM- ja noorte EM-võistlused, mis pidanuks toimuma Lätis, on lumepuudusel üle viidud Põhja-Rootsi, Vindelni suusakeskusesse.
Esimesel võistluspäeval võisteldi sprindis.

Juunioride MM-il tegi väga tubli soorituse Sander Pritsik, kes kaotas ajaga 11.46 võitjaks tulnud soomlasele Niklas Ekströmile vaid 1.04 ja teenis 12. koha.

Sander Pritsik: „Tänane rada oli tehniline ja väga kiire. Kuna Eestis on talv olnud üsna vilets, siis mingeid ootusi mul tänaseks ei olnud ja sõitsin pingevabalt. Läksin rajale mõttega oma sõit ära teha, eks siis paistab kuidas tuleb. 12. koht on mulle suur üllatus ja olen sellega väga-väga rahul. See on mu senise karjääri parim tulemus!“

Naisjuunioride seas tuli ajaga 12.07 maailmameistriks rootslanna Elin Schagerström, Mari Linnus kaotas 2.28 ja oli 23.

Noorte EM-i arvestuses võitis tšehh Matyas Stregl ajaga 13.34. Vaid 38-sekundilise kaotusega kõrge 10. koha saavutanud Olle Ilmar Jaama oli siiski rahulolematu: „Sõiduga täna rahule ei jää. Üldplaanis läks kõik hästi, aga ühe punktiga mängisin kōik poodiumivõimalused maha. Õnneks sain kinnitust, et vorm on hea ning siit saab hea tundega homsesse starti minna.“

Teiste Eesti poiste kohad: 18. Mehis Udam, 27. Timo Kudre, 28. Chris Marcus Krahv, 30. Nansen Palo, 31. Maanus Udam.

Neiudude seas võidutses venelanna Julia Hrennikova (12.41). Parima eestlasena oli Birgit Rõõm 13. (+2.32). 23. koha sai Liis Marii Kaso ja 25. Leana Jete Korb.