Uudis

Daisy Kudre tegi elu sõidu ja võitis MK-etapi suusaorienteerumise tavarajal

Daisy Kudre tegi elu sõidu ja võitis MK-etapi suusaorienteerumise tavarajal


Rootsis, Umeå lähedal Vindelnis jätkuvatel suusaorienteerumise maailma karikaetappidel võitis Daisy Kudre 20 km pikkuse tavaraja ligi 1,5 minutilise eduga venelanna Tatjana Oborina ja rootslanna Linda Lindkvisti ees. Tegemist on eestlaste esimese suusaorienteerumise MK-etapi võiduga.

Daisy tunnistas finišijärgses usutluses, et emotsioonid on pärast sellist, ideaalselt välja tulnud sõitu laes. „Arvan, et ma poleks saanud väga paremini teha. Füüsiliselt oli enesetunne väga hea ja kaardipool ka sujus: rada oli hästi keeruline, aga keskendusin kindlale kaardilugemisele ja tõesti ühtegi viga täna ei teinud! Super sõit, usun, et üks mu elu parimaid sooritusi! Konkurente ma rajal eriti ei näinud ning kohalisi eesmärke endale ei seadnud,“ jagas Daisy Kudre pärast pooleteisetunnilist võistlust heatujuliselt infot rajal toimunu kohta.

Väljavõte tulemustest:
1. Daisy Kudre EST 97:12
2. Tatjana Oborina RUS 98:35
3. Linda Lindkvist SWE 98:51

23. Epp Paalberg EST 113:45
25. Doris Kudre EST 116.49

Meeste 23km rajal kuulusid nii kuld kui pronks Venemaa esindajatele: võitis Vladislav Kiselev (94.31), eilse sprindikulla saanud Andrei Lamov (+1.03) lisas oma medalite kollektsiooni pronksi. Hõbedale tuli võitjast 20 sekundit nõrgema ajaga Audun Heimdal Norrast (+1.03):

1. Vladislav Kiselev RUS 94:31
2. Audun Heimdal NOR 94:51
3. Andrei Lamov RUS 95:34

29. Mattis Jaama EST 106:29
41. Ilmar Udam EST 120:59

Samas toimunud Euroopa noorte meistrivõistlustel saavutas Olle Ilmar Jaama tavarajal hõbemedali, kaotades rootslasele Albin Gezeliusele 11,5 km pikkusel rajal vaid 1.29.