Uudis

Eesti suusaorienteerumise naiskond saavutas MK-etapil teatesõidus 5. koha

Eesti suusaorienteerumise naiskond saavutas MK-etapil teatesõidus 5. koha


Põhja-Rootsis, Vindelni suusakeskuses lõppes suusaorienteerumise MK-sarja esimene ring täna teatevõistlustega, kus Eesti naiskond koosseisus Epp Paalberg, Doris Kudre, Daisy Kudre tegi viimaste aastate parima soorituse, saavutades tihedas konkurentsis 5. koha.

Naiste esikolmik, kus kahvatumat värvi medalid võitsid kaks Rootsi esindust, mahtus 43 sekundi sisse ning Venemaa esindusnaiskonna võit oli vaid 4-sekundiline.

Eestlannade tulemuse puhul teeb rõõmu erakordselt napp kaotus võitjatele (+4.46), sealjuures jäi vahe Soomega vaid 1.09ga. Riikidest olime Venemaa, Rootsi ja Soome järel kindlal 4. kohal.
Eesti naiskonna avavahetust sõitis Epp Paalberg, kes andis vahetuse üle kuuendana (+2.48), tema järel hoidis Doris Kudre kindla sooritusega kohta (vahe liidritega pärast 2. etappi +05:20) ning vähendades ankruvahetuses liidritega vahet, finišeerus Daisy Kudre kindlal viiendal kohal (+4.46).

Meeste teatesõidu võitis kindlalt Venemaa, kellele järgnesid Norra (+2.20) ja Rootsi (+3.09) esindused.

Eesti meeste tulemus kahjuks tühistati, kuna Mattis Jaama, kes läbis küll raja, kuid tegi seda kogemata stardikiirendusel kaardiseinalt haaratud kõrvalvõistkonna kaardiga, ei saanud tulemust kirja.

Paralleelselt toimunud noorte Euroopa MV saavutas Eesti noormeeste võistkond koosseisus Mehis Udam, Timo Kudre, Olle Ilmar Jaama 7. koha. Kohast kuue parema sees jäi puudu 2 ja medalist 5 minutit, mis eeldanuks kõigilt väga head sõitu. Kõik Eesti noormehed saavad selles vanuseklassis sõita ka järgmisel aastal, kui suusaorienteerumise noorte Euroopa MV koos juunioride ja täiskasvanute MMiga toimuvad Eestis Käärikul.

Poodiumile jõudsid ka Eesti tüdrukud Liis Marii Kaso, Birgit Rõõm ja Leana Jete Korb, kes said N17 klassis 6. koha.