Uudis

Eesti meister orienteerumisjooksu lühirajal meeste põhiklassis on Lauri Sild

Eesti meister orienteerumisjooksu lühirajal meeste põhiklassis on Lauri Sild

Tänavused Eesti meistrid lühirajal selgitati Vetla lähistel tugevasti liigestatud reljeefiga Taganurga mõhnastikul, kus võitsid tehniliselt kõige puhtamad sooritused teinud sportlased.

Meeste põhiklassi 5,1 km pikkusele rajale startis 24 meest, kellest kiireimaks osutus Lauri Sild (OK Võru). Lauri sõnul tuli võit talle üllatusena, sest raja läbimine ei õnnestunud tal tehniliselt väga sujuvalt ning ta pidas favoriidiks oma vanemat venda Timot.
Lauri Sild: "Füüsiliselt ei olnud mul teab mis hea päev, aga maastik ei võimaldanud ka väga kiiret jooksu. Rada vajas füüsilist võimu, sest tuli ronida üle puude, läbida risu ja võtta järske nõlvu. Esimese vea järel sain aru, et pean natuke ettevaatlikum olema ja suutsin edaspidi vigu küll vältida, kuid liikusin rajal väga ebasujuvalt." Positiivses noodis täiendas Lauri Sild oma kommentaaris seda, et kaart oli väga hea, selle üldistusaste tegi kaardi väga hästi arusaadavaks, mis on orienteerujatele üks olulisi aspekte orienteerumise juures.
Kui eelmisel nädalavahetusel tavarajal pidi Kristo Heinmann (Värska OK Peko) leppima vendade Sildade järel kolmanda kohaga, siis sel nädalavahetusel suutis ta kontrollitud jooksuga edastada tavaraja võitjat Timo Silda 26 sekundiga. “Minu tänane sooritus oli väga hea, välja arvatud ühe punkti piirkonnas, kus ma hakkasin juba tulemusele mõtlema, ega suutnud rohelisel nõlval kõrgust hoida. Miks ma täna Timot võitsin – Timo oli eelmine kord tugevam, aga täna olin mina parem orienteerumises.”
Timo Sild pidi tõesti täna nentima, et õnne tal ei olnud. Pool rada koos klubikaaslase Truusaluga liikudes, kaks pead on ikka kaks pead, ei andnud eeliseid ja tandem tegi 11. kontrollpunktiga minutilise vea. “Metsas oli tuulemurdu ikka päris korralikult, lühikesel etapil läksin seda vältima ja jooksin liiga pikalt ilusamas metsas ning punktile peale minnes unustasin suunda kontrollida – nii tegingi vea.” selgitas Timo Sild oma tänase allajäämise suurimat põhjust. “Aga muidu kiidaks maastikku, see on fantastiline plats lühiraja jaoks. Minu meelest selline üks Eesti lühirada peakski olema.”

1. Lauri SILD Võru 32:49

2. Kristo HEINMANN Peko 33:53 +1:04
3. Timo SILD Võru 34:19 +1:30

Juunioridest tulid Eesti meistriteks Lorely Kõrvel (OK Põlva Kobras) ja Kaarel Vesilind (SK SRD)

Foto: Aldis Toome

Meeste GPS: https://sportrec.eu/ui/#1flbq5q

Tulemused: