Uudis

Eesti meistrid orienteerumise pikal rajal on Eleri Hirv ja Kristo Heinmann

Eesti meistrid orienteerumise pikal rajal on Eleri Hirv ja Kristo Heinmann

Järvamaal Valgehobusemäe suusakeskuse ümbruse maastikel selgusid tänavuse aasta Eesti meistrid orienteerumise pikal rajal. Ühisstardist joostav võistlus pakkus sportlastele kõva väljakutse, kus enam kui paaritunnisel võistlusel pandi proovile võistlejate jooksuvõime koos orienteerumisoskustega.

Meeste 23,3 km ja 40 KP-ga rajal püsisid raja esimesel kolmandikul jooksjad koos, ent seejärel eraldus neljameheline grupp, kuhu kuulusid Kristo Heinmann, Kenny Kivikas, Tõnis Laugesaar ja Timmo Tammemäe. See grupp püsis koos kuni raja viimase kolmandiku alguseni, mil hakkasid eest ära libisema Heinmann ja Kivikas. Lõplikult õnnestus see aga Kristo Heinmannil, kes viimasel hajutusringil suutis saavutada turvalise, enam kui paariminutilise edu jälitajate ees. Samas kolm järgmist meest olid siiski suhteliselt tihedalt koos, mis jättis raja lõpuosaks medaliheitluse võimalusi neile kõigile. Muudatusi järjestuses siiski enam ei toimunud ja poodiumikohad hõivasid Kristo Heinmann, Värska OK Peko 2:25.57, Kenny Kivikas, OK Ilves 2:29.17 ja Tõnis Laugesaar, Rakvere OK 2:30.22.

Naiste 15,5 km ja 34 KP-ga rajal püsisid Eleri Hirv, Kirti Rebane ja Emily Raudkepp koos kuni teise hajutusringini. Seal õnnestus Eleri Hirvel ja Kirti Rebasel konkurent maha raputada ja omavahel heideldes joosti raja lõpuni, kus võitja selgus alles jooksuvõimeid proovile pannes etapil viimasesse KP-sse. Eesti meistriks tituleeriti Eleri Hirv, OK Võru 2:15.32, järgnesid Kirti Rebane, SK Mercury 2:15.35 ja Emily Raudkepp, Värska OK Peko 2:20.39.

Juunioride vanuseklassides tulid Eesti meistriteks Lorely Kõrvel OK Põlva Kobrasest ja Hando Allmann OK Võru/Võru spordikoolist.

Pildil: Eesti MV orienteerumise pika raja meeste esikolmik (vasakult Kenny Kivikas, Kristo Heinmann, Tõnis Laugesaar) / foto autor Paul Poopuu

Tulemused: