Uudis

Mattis Jaama ja Daisy Kudre kaitsesid Eesti meistritiitleid

Mattis Jaama ja Daisy Kudre kaitsesid Eesti meistritiitleid


Põlva lähistel Hatikul toimuvad kaheaastase pausi järel suusaorienteerumise Eesti meistrivõistlused.

Laupäevasel lühirajal olid suurfavoriitideks 2019. aasta tiitlikaitsjad – Mattis Jaama ja Daisy Kudre Värska orienteerumisklubist Peko. Aasta tagasi võitsid nad paarissprinditeates Euroopa meistrivõistluste pronksmedalid ning Daisy Kudre sellele lisaks pronksi lühirajal.
Kodumaal toimuvaks MM-iks on mõlemad valmistunud erilise pühendumusega ja tänane lühirajavõistlus näitas selgelt nende ülekaalu koduste konkurentide ees. Mõlemad haarasid juhtpositsiooni raja esimestest meetritest ja kasvatasid oma edu ülekaaluka võiduni finišis.

Daisy Kudre lähimateks konkurentideks 6,8 km pikkusel rajal olid tiimikaaslased Eesti koondisest – Epp Paalberg ja õde Doris Kudre, kelle vahel arenes äärmiselt tasavägine duell. Kogu võistluse vältel püsis nende omavaheline vahe võistluses teisele kohale alla 30 sekundi ja tagaajaja rollis oli kuni viimase kilomeetri alguseni Doris Kudre. Lõpu eel tõusis ta 3-4 sekundiga konkurendi ette, kuid kukkus järsul pöördel eelviimasest kontrollpunktist väljumisel ja kaotas finišis hõbeda võitnud Paalbergile 2 sekundiga. Neljanda koha saavutas Eesti orienteerumisjooksu koondise liider Evely Kaasiku.

Naiste lühirada 6,8 km
1. Daisy Kudre OK Peko 34.00
2. Epp Paalberg Rakvere OK 37.55
3. Doris Kudre OK Peko 37.57
4. Evely Kaasiku JOKA 41.08

Daisy Kudre: „Olen MMiks valmistunud suuremalt jaolt Šveitsis, kus on head lumeolud ja harjutustingimused. Seal olen saanud ka võistelda, kuid nälg Eestis võistlemise järele oli suur. Tänase sooritusega jään üldjoontes rahule, ehkki see oli kohati pisut rabe. Vajaka jääb võistlusrutiinist, mida Eesti meistrivõistlused nüüd õnneks pakuvad.“

Meeste põhiklassis oli Mattis Jaama suurimaks konkurendiks Šveitsi koondise esinumber, 2019. aasta lühiraja MM-pronks Gion Schnyder. Mõlemad tegid suuremate vigadeta ja sujuvad sooritused, kuid määravaks said Jaama suurem kiirus ja pisut paremad teevalikud, mis tagasid talle meistrikulla eduga 1.39 Schnyderi ees. Nimekate konkurentide järel tuli südika sõiduga pronksile Kevin Hallop.

Meeste lühirada 7,7 km
1. Mattis Jaama OK Peko 35.57
2. Gion Schnyder OK Peko 37.16
3. Kevin Hallop OK Peko 38.40
4. Andres Rõõm OK Ilves 41.08

Mattis Jaama: „Tore oli üle pika aja võistelda treeningvõistlustest tähtsamal jõuproovil. Sõit sujus täna hästi, kuid MM-ini jääva kahe nädalaga on võimalik lihvida veel paremaks nii füüsilist kui ka tehnilist vormi. Olen elus kord juba kogenud seda suurt ja võimsat tunnet, mis tekib kodumaisel MM-võistlusel. See oli kümme aastat tagasi, kui osalesin murdmaasuusatajana juunioride MM-võistlustel. Loomulikult tahan kahe nädala pärast Käärikul olla oma elu vormis.“