Uudis

Eesti meistriteks tavarajal tulid Daisy Kudre ja Gion Schnyder

Eesti meistriteks tavarajal tulid Daisy Kudre ja Gion Schnyder


Suusaorienteerumise Eesti meistrivõistlustel Põlva lähistel Hatikul sõideti pühapäeval tavarada. Karge päikesepaistelise talveilmaga läks rajale üle 200 orienteeruja.

Naiste 12 km pikkusel rajal haaraski Daisy Kudre juhtohjad enda kätte kohe stardist ning konkurentidest selgelt kiirem olles kasvatas ta finišiks oma edu lähima jälitaja ees enam kui 5-minutiliseks. Heitlus hõbedale Epp Paalbergi ja Doris Kudre vahel oli seevastu taas kogu raja vältel väga tasavägine ja lõppes teist päeva järjest Epp Paalbergi kasuks. Edumarginaaliks jäi seekord 21 sekundit.

Naiste tavarada 12,0 km
1. Daisy Kudre OK Peko 60.32
2. Epp Paalberg Rakvere OK 65.45
3. Doris Kudre OK Peko 66.06

Daisy Kudre: „Tänane sõit kulges eilsega võrreldes juba sujuvamalt ja väga kontrollitult. Kõik laabus planeeritult ja võib öelda, et nautisin võistlust täiel rinnal. Paar nädalat, mis jäävad nüüd MM-ini, harjutan siinsamas, Lõuna-Eestis , õnneks pakub korralik talv selleks suurepäraseid võimalusi.“

Meeste põhiklassis juhtis suurfavoriit Mattis Jaama esimese kolmandiku rajast, kuid seejärel haaras liidrikoha Šveitsi koondise esinumber, 2019. aasta lühiraja MM-pronks Gion Schnyder. Võistlus nende vahel oli lõpuni tasavägine, kuid tasapisi kogunes Jaamale kaotussekundeid järjest juurde ning finišis edestas Schnyder teda 40 sekundiga. Finišis selgus ka meeste jõudude vahekorra muutuse põhjus – Mattis Jaamal oli üks suusk kolmandikul rajast „läbi vajunud“ ning suurem osa rajast tuli mehel läbida pooleldi murdunud suusaga. Kolmanda pjedestaaliastme hõivas Kevin Hallop nagu lühirajalgi. Vähem kui 3-minutiline kaotus MM-pronksile pakkus noorele mehele rahuldust, eriti kui arvestada, et teevalikute arvel jäi tulemusse veel paras varugi.

Meeste tavarada 15,8 km
1. Gion Schnyder OK Peko 69.39
2. Mattis Jaama OK Peko 70.19
3. Kevin Hallop OK Peko 72.33

Mattis Jaama: „Sain täna varustuselt ootamatu üllatuse – murdunud suusk on praktiliselt uhiuus ja see murdus täiesti tasase koha peal, pealtnäha ilma igasuguse välise põhjuseta. Tavaliselt juhtuvad sellised asjad näiteks kraavist läbi sõites, kuid seekord ei olnud murdumise hetkel rajal ühtegi sellist takistust. Sõitsin edasi valdavalt terve suusaga tõugates, kuid kiirus selle juhtumi järel muidugi pisut vähenes. Ma ei lase ennast juhtunust häirida, sain siiski täna korraliku võistlusstardi ja hõbemedaligi, ettevalmistused MM-iks jätkuvad plaanipäraselt. Eesmärk on jõuda seal esikümnesse.“

Juunioridest tulid Eesti meistriteks Mari Linnus (OK Peko) ja Sander Pritsik (Rakvere OK) ning kuni 18-aastastest noortest Birgit Rõõm (OK Ilves) ja Olle Ilmar Jaama (OK Peko).