Uudis

Orienteerumisjooksu Euroopa meistritiitlid naiste ja meeste sprindidistantsil läksid Rootsi

Täna Šveitsis Neuchâtelis orienteerumisjooksu sprindi Euroopa meistrivõistlustel ja ühtlasi ka maailmakarika 1. etapi viimase distantsina kavas olnud sprindi tulemused otsustati pika etapi teevalikuga.
Kuldmedalid riputati kaela Rootsi koondislastele Tove Alexanderssonile ja Emil Svenskile, hõbedale tulid Elena Roos (SUI) ja Yannick Michiels (BEL) ning pronksiga pidid leppima Simona Aebersold (SUI) ja meestest jagasid poodiumikohta Gustav Bergman (SWE), Kasper Harlem Fosser (NOR).

Eesti naistest tegi lõpuprotokollis parima tulemuse Evely Kaasiku (+2:01) – 33.koht, joostes ennast seega ka maailmakarika punktidele. “Enesetunne oli väga hea, oli jõudu ja ka kiirust. Äkilisust ja sprinteri agressiivsust jäi küll puudu, aga hetkel arvan, et võistlus õnnetus kenasti. Teevalikuid peab veel täpsemalt analüüsima aga arvan, et sain korraliku sooritusega EMile punkti panna."
Teele Telgma suutis täita oma tänase päeva eesmärgi teha tehniliselt sujuv jooks, seda vaatamata kehvale valikule pikal etapil, kus kaotas aega. Telgmale 74.koht (+3:16). Oma sooritustes pidid aga pettuma Marianne Haug 83. koht (+03:44) ja Margret Zimmermann 86.koht (+03:48).

Kui naiste võistlusel oli enam-vähem teada, kes võivad võtta medalid, siis meeste võistlus 119 startinuga 4,4 km pikkusel rajal pakkus pjedestaalile tulnute näol meeldivat vaheldust seni domineerinud Šveitsi sportlastele. Üllatusliku võidu võttis rootslane Emil Svensk üheks medalisoosikuks peetud belglase Yannick Michielsi (+00:13) ja koondisekaaslase Gustav Bergmani (+00:22) ees, kes jagas kolmandat kohta norralase Kasper Harlem Fosseriga.

Eesti meestest parimana 57.koha (+01:47) saavutanud Kenny Kivikase tulemus nurjas ebaõnnestunud sooritus võistluse võtmeetapil. “Muidu läks enam vähem hästi, enesetunne oli hea ja kiirust jagus, aga pärast pika etapi teevalikut ja selle kehva elluviimist sain aru, mida olin valesti teinud”.
Võistlust hästi alustanud värske Eesti meister krossijooksus Ats Sõnajalg pidi siiski leppima kõigest 69. kohaga (+01:58). Rahule ei saanud oma tulemusega jääda ka teised Eesti mehed: 74. Sergei Rjabõshkin (+02:05) ja 97. Kristo Heinmann (+02:51).

Võistluse ametlikud tulemused: