Uudis

Rattaorienteerumise juunioride MMilt Soomes Mari Linnusele kõrge 5. koht!

Rattaorienteerumise juunioride MMilt Soomes Mari Linnusele kõrge 5. koht!

Täna Kuortanel Soome Olümpia-treeningkeskuses alanud rattaorienteerumise maailmameistrivõistlustel saavutas Mari Linnus ühisstardiga sõidus naisjuunioride seas kõrge 5. koha!

Neljandat korda MM-võistlustel kavas olnud ühisstardist tavarada oli Kuortane Olümpia-treeningkeskuse vahetus läheduses paiknenud suusaradade ja metsateede võrgustikus kiire ja orienteerumistehniliselt lihtne, kus enam luges rattasõidu võimekus.

Tänavu Audentese spordigümnaasiumi Otepää suusakooli lõpetav Mari Linnus, tegi ka täna suurepärase tulemuse, lõpetades naisjuunioride 20,6 km pikkuse ja 22 kontrollpunktiga rajal 31 sportlase seas viiendana.
Seejuures polnud Mari sooritus kaugeltki ideaalne – stardisaginas ei saanud ta kohe kaarti kaardialusele edukalt kinnitatud ning oli seetõttu sunnitud konkurente püüdma hakkama. Vaatamata väikestele vigadele ja mõnele kehvale teevalikule tõusis ta raja keskpaigaks esikümnesse ning lõpuheitluses edestas neljast sportlasest koosnenud grupis kõiki kolme konkurenti finišeerides ajaga 1.05.50 (+5.10).

Võistlust pikalt juhtinud tšehhitar Lucie Nedumlelova tegi viimase kontrollpunktiga suure vea, mistõttu tuli juunioride maailmameistriks Kaarina Nurminen Soomest. Naisjuunioridest võitis pronksi samuti põhjanaabrite esindaja Silja Yli-Hietanen.

Meesjuunioride seas tegi debüüdi rattaorienteerumise tiitlivõistlustel Sander Pritsik, saavutades MM-i avadistantsil 25. koha, aeg 1.12.16. (+13.17).

Juunioride MM-kulla viis Taani Morten Jorgensen, kes edestas ülivõimsalt – kahe minutiga ülejäänud konkurente. Hõbemedal kuulus Joly Albin Demaret´le Prantsusmaalt ja pronks venelasele Jaroslav Sedovile.

Ametlikud tulemused: