Uudis

Rattaorienteerumise MM-i ava-alalt tubli tulemus – Eleri Hirv 17. koht!

Rattaorienteerumise MM-i ava-alalt tubli tulemus – Eleri Hirv 17. koht!

Täna Kesk-Soomes Kuortanel alanud 18. rattaorienteerumise maailmameistrivõistlustel on Eestil üle mitme aasta taas väljas naiskond.
Korraliku soorituse tegi ühisstardiga sõidus tänavune RO Eesti tavaraja meister Eleri Hirv, lõpetades võistluse 17. kohaga – aeg 1.15.46 (+7.07).

Eleri kuulus veel enne raja viimast veerandit teise kümne esimesse poolde, ent tegi siis ühe suurema vea. Eelmisel nädalavahetusel Eesti rattaorienteerumise meistrivõistlustel kaks kulda võitnud Piibe Tammemäe kurtis täna füüsilist jõuetust ning piirdus naiste seas 35. kohaga (+14.05).

Naistest võidutses neutraalse lipu all võistelnud venelanna Svetlana Foliforova. Hõbemedali võiduga lõhkas üllatuspommi 48-aastane Mervi Pesu, kes tuli maailmameistriks juba ala esimesel MM-il 19 aastat tagasi. Pronks kuulus Martina Tichovskale Tšehhist.

Tänavu on meeste klassis Eesti lippu kõrgel hoidmas Marek Karm, kes oma sõnul pole hetkel parimas vormis ning pidi seekord karmis konkurentsis leppima 49. kohaga – aeg 1.16.05 (+9.32).

Meeste seas pani kindlalt oma paremuse maksma Samuel Pökälä, hõbedaga pidi täna leppima tiitlikaitsja tšehh Jiri Hradil. Pronks kuulus fotofiniši abil ala 14-kordsele maailmameistrile Anton Foliforovile Venemaalt.

Ametlikud tulemused: