Uudis

Rattaorienteerumise sprindi kullad Tšehhi ja Soome

Rattaorienteerumise sprindi kullad Tšehhi ja Soome

Täna jätkusid Kesk-Soomes Kuortanelis 18. rattaorienteerumise maailmameistrivõistlused sprindidistantsidega.

Meeste 9,2km rajal tuli maailmameistriks sprindidistantsi kohta ülekaaluka võiduga tšehh Krystof Bogar (22:05), edastades teist kohta šveitslast Simon Braendli +0.48 sekundiga ja kolmandat kohta neutraalse lipu all sõitnud Valeriy Glukhovi +0:59 sekundiga.

Naiste 7,3km rajal võidutses soomlaste rõõmuks Marika Hara (22:04) jättes +0.25 sekundi kaugusele hõbedale tulnud neutraalse sportlase Svetlana Foliforova ja +0.48 sekundi kaugusele pronksi omaniku rootslanna Anna Tidermani.

Eestlastel sprindidistantsid seekord ei õnnestunud. Parima koha sõitis välja naiste klassis Piibe Tammemäe, lõpetades võitjast +4:43 maas ja võideldes välja sellega 24. koha. Eleri Hirv kaotas +6:42 ja kohaks 31.
Meie ainuke põhiklassi meessõitja Marek Karm kaotas võitjale +4:54, mis tihedas konkurentsis ei lubanud kõrgemat kohta kui 42.

Eesti koondise eelmise päeva edukas naisjuunior Mari Linnus ei lõpetanud kehva alguse tõttu kahjuks võistlusrada, jätte jõudu järgmise päeva distantsideks ning Sander Pritsiku +4:42 kaotus andis vaid 28.koha.

Ametlikud põhiklassi tulemused: https://eventor.orienteering.org/Events/ResultList?eventId=6965&groupBy=EventClass
Juunioride: https://eventor.orienteering.org/Events/ResultList?eventId=6956&groupBy=EventClass