Uudis

Rattaorienteerumise MM-i pikalt rajalt eestlannadele head tulemused

Kesk-Soomes Etelä-Pohjanmaal toimuvatel rattaorienteerumise maailmameistrivõistlustel sõideti täna viimase individuaal-distantsina pika raja võistlus. Eestlaste parimate tulemuste eest hoolitsesid taas meie õrnema soo esindajad – üleeile naisjuunioride seas lühiraja hõbemedali võitnud Mari Linnus oli täna 9. ja naiste eliitklassis saavutasid korralikud tulemused Eleri Hirv 15. ja Piibe Tammemäe 20. kohaga.

Mari Linnus läks ka täna starti medali-mõtetega, kuid kahjuks käesoleval juunioride MM-il juba ühisstardis 5. koha ja lühirajal medali võitnud neiul seekord nii edukalt võistlus ei kulgenud ja ajaga 1.24.42 tuli leppida 9. kohaga (+9.13), mis on siiski 30 sportlase hulgas väga hea tulemus.

Mari sõnul ei olnud tal täna väga hea päev ei nii füüsiliselt kui ka orienteerumistehniliselt. Üksi pingutades ei suutnud ta seekord medali-väärilist sõitu teha ning ka orienteerumissooritus oli veidi rabe – ette tuli mitmeid vigu ja keerulisel rajal ka kehvasid teevalikuid.

Naisjuunioride seas tuli maailmameistriks Lucie Nedomlelova Tšehhist. Hõbemedal kuulus Gertrud Riis Madsenile Taanist ja pronks Tilda Palmile Rootsist.

Naiste eliitklassis sõitsid pikal rajal välja väga korralikud kohad Eleri Hirv – 15. ja Piibe Tammemäe – 20.

Eleri Hirv (OK Võru) tegi orienteerumise poolest hea sõidu, kui kurtis juba neljandaks MM-distantsiks kogunenud füüsilist väsimust. Piibe Tammemäel (SK 100) oli samuti potentsiaali jõuda 15 hulka, kuid hea alguse järel (veerand tunnise võistluse järel kuulus ta lausa esikuuikusse) tuli tal ette mitmeid orienteerumisvigu. Mõlemad eestlannad kinnitasid, et täna läks vaja orienteerumisjooksu oskusi ja kogemusi – mitmes kohas tuli teha pikki jooksulõikeid läbi metsa. Raskel ja üle 30 km pikkusel rajal kogunes neil kaotust võitjale +14.38. ja +16.27.

Tänavusel MM-il esimese medali ja kohe kuldse võitis taanlanna Camilla Sögaard (aeg 1.28.23), hõbe kuulus tšehhitar Veronika Kubinovale ja pronks Marika Harale Soomest.

Meesjuunioride seas esmakordselt rattaorienteerumise tiitlivõistlustel osalev Sander Pritsik sõitis välja 25. kohast (aeg 1.37.45 +19.57), mis jäi tema parimaks resultaadiks tänavustelt juunioride maailmameistrivõistlustelt.

Noormeeste hulgas kuulusid kaks MM-medalit Taanlastele – kuld Morten Jörgensenile ja pronks Mikkel Brustedt Nörgaardile, hõbeda võitis venelane Jaroslav Šedov.

Meeste eliitklassi väga tugevas konkurentsis saavutas ajaga 2.01.19 (+25.12) 51. koha Marek Karm, kes sõnas et orienteerumine tal sujus, kuid füüsiline vorm ei lubanud hetkel üle 40 km pikkusel rajal kahjuks enamat.

Meeste eliitklassis võtsid soomlased kaksikvõidu – kuld Andre Hagale ja hõbe Pekka Niemile. Pronks kuulus Simon Brändlile Šveitsist.