Uudis

Lauri Sild ja Evely Kaasiku tulid lühiraja Eesti meistriteks

Põlvamaal Liival 30-kraadises leitsakus toimunud lühiraja Eesti meistrivõistlustel avasid orienteerumisjooksu koduste tiitlivõistluste hooaja.
Algselt mai algusesse plaanitud võistlus, mis koroonapiirangute tõttu lükkus juuni keskele, ei hellitanud võistlejaid: seda nii erakordselt lopsaka taimekasvu kui tavatu kuumalaine tõttu. See oli ka üheks põhjuseks, miks meeste põhiklassi plaanitud võitjaaega (35 minutit) ei oleks täna ka ideaaljooksu puhul keegi välja suutnud joosta.

Meeste 6,1 km pikkusel 27 kontrollpunktiga rajal kaitses meistritiitlit Lauri Sild (OK Võru) olles ajaga 48.56 täpselt minuti jagu kiirem hõbedale tulnud Kristo Heinmannist (Värska OK Peko). Pronksile jooksis tänane üllatusmees Uku-Laur Tali (Harju OK), kel hõbedast jäi puudu napp 12 sekundit (50.08).

Võitja Lauri Sild oma jooksuga väga rahul ei olnud ning esikoht oli talle pigem üllatus: „Sellise kuumaga oli arvatavasti kõigil raske joosta, pool rajast oli ikka korralik kannatamine. Võimalik, et palavus häiris ka mu tehnilist sooritust, mis raja teisel poolel kippus lagunema. Ühe kontrollpunktiga tegin lausa 4-minutilise vea ja väiksemaid apsakaid tuli veel."
Seevastu Uku-Laur Tali, kes pronksmedali üle suurt rõõmu tundis, läbis raja tehniliselt puhtalt. „Jalad olid küll pidevalt krambieelses seisundis, aga õnneks punktid sain veatult kätte," kommenteeris ta finišis.

Naiste 4,5 km pikkusel 21 kontrollpunktiga rajal oli oodatult kiireim naistekoondise esinumber Evely Kaasiku (OK JOKA, 37.22). Hõbedale tuli Teele Telgma (SK Saue Tammed 41.35; +4.13) ja pronksile Laura Joonas (OK Võru 42.26; + 5.04).
Evely Kaasiku, kes viimsed aastad on elanud ja treeninud Helsinkis, tõdes, et selle aasta lühiraja Eesti meistrivõistluste lõunaeestilik raiesmike-, soode- ja tihnikuterohke maastik tegi teda ettevaatlikuks. „Tegin sel nädalal kaks treeningut Eestis, et siinsete maastikega jälle harjuda, ühe orienteerumisjooksu Vetlas ning teise tänase platsi naabermaastikul Voorepalus. Üldiselt orienteerumine täna sujus, suurematest vigadest suutsin hoiduda."

Kokku osales Eesti lühiraja meistrivõistlustel 446 võistlejat vanuses 14 – 85.

Tulemused: