Uudis

Eesti meeskond saavutas MK-etapil teatejooksus kõrge viienda koha
Meeste autasustamine,foto_Olli-Markus Taivainen

Eesti meeskond saavutas MK-etapil teatejooksus kõrge viienda koha

Rootsis, Idres joosti 15. augustil teateorienteerumise MK-etapp. Tihedas konkurentsis, kus iga riik võis välja panna kuni kolm võistkonda, tuli Eesti meeskond enam kui 40 meeskonna seas üldjärjestuses kümnendaks ja riikide arvestuses viiendaks. Ettepoole jäid vaid sellised orienteerumise suurriigid nagu Rootsi, Norra, Šveits ja Soome.

Eesti meeskonnas jooksis avavahetust Heino Ollin, kes tuli teatevahetusse väga tihedas võistlejaterivis 26. kohal (+3.07 liidrist). Teises vahetuses tõstis Timo Sild meeskonna 16. kohale (+3.58). Ankruetapil tõstis Lauri Sild võistkonna veel kuue koha võrra ettepoole ja lõpetades kümnendana (+5.28).

Võidu peale käis viimaste meetriteni väga põnev heitlus Rootsi ja Norra koondiste liidrite vahel. Kodukamaral alistas Gustav Bergman lõpuspurdiga Kasper Fosseri, finišis jäi neid lahutama vaid üks sekund.

Naiskondade konkurentsis oli Eesti naiskond koosseisus Annika Rihma, Marianne Haug, Evely Kaasiku üldarvestuses 13. ja riikide arvestuses kaheksas. Kolm parimat riiki olid Rootsi, Venemaa ja Soome.

Täielikud tulemused: https://eventor.orienteering.org/Events/ResultList?eventId=6745&groupBy=EventClass