Uudis

Ülipikkadel MK-radadel ülisuured võidumarginaalid
Timo Sild finisheerimas. Foto: Lauri Sild

Ülipikkadel MK-radadel ülisuured võidumarginaalid

30. septembril peetud tavaraja MK-etapp Itaalias läheb ajalukku mõlema võistlusklassi võitjate domineeriva ülekaaluga – rootslanna Tove Alexandersson edu šveitslanna Simona Aebersoldi ees oli 5.42 ja norralase Kasper Harlem Fosseri edu šveitslase Matthias Kyburzi ees 5.32.
Rajad olid pikad, füüsiliselt väga rasked, sisaldasid põnevaid teevalikuetappe ning olid kohati orienteerumistehniliselt väga nõudlikud, kuid võitjate väljaselgitamisel oli otsustavaks teguriks füüsiline võimekus. Alexanderssonile ja Fosserile ei suutnud selles keegi ligilähedalegi saada. Alexanderssoni võiduaeg 13,1 km pikkusel rajal oli 1:20.59 ja Fosseril 19,1 km pikkusel rajal 1:39.51.
Lõpuprotokolli eesotsas domineerivad selgelt Šveits, Norra ja Rootsi, vt https://eventor.orienteering.org/Events/ResultList…
Eesti koondise parim oli meestest 22. kohaga Timo Sild (+16.28 ja naistest 42. kohaga Annika Rihma (+24.40).
Teiste eestlaste kohad: 39. Kenny Kivikas (+20.12), 51. Heino Ollin (+25.33), 57. Lauri Sild (+27.48), 90. Teele Tšoba (+55.43), Evely Kaasiku katkestas.