Uudis

Eesti võistkond suusaorienteerumise EM-il sprinditeates viies
EMi 5. koha võistkond - Mattis Jaama ja Daisy Kudre

Eesti võistkond suusaorienteerumise EM-il sprinditeates viies

Euroopa meistrivõistluste sprinditeates sõitsid kolm parimat aega välja küll Venemaa võistkonnad, kuid hõbe ja pronks riputati kaela hoopis Rootsile ja Norrale. Sprinditeates saadeti Bulgaarias Čepelare lähistel rajale 26 võistkonda 11 erinevast riigist. Euroopa meistrivõistluste arvestuses läks igast riigist arvesse siiski vaid ühe segapaari tulemus.
Kõik kolm Venemaa võistkonda lõpetasid parimate aegadega 1 minuti ja 15 sekundi sees, tulemused vastavalt 48.03 (Marina Vjatkina, Vladislav Kisseljov), 49.08 (Olesja Rjazanova, Sergei Gorlanov) ja 49.18 (Tatjana Oborina, Andrei Lamov). Euroopa meistritiitel kuulus esimesena lõpetanud tiimile.
Täpselt võrdse ajaga (kaotus võitjale 3.04) lõpetasid küll Norra (Lisa Larsen, Jörgen Baklid) ja Rootsi (Anna Ulvensoen, Erik Blomgren), kuid fotofiniš tõestas, et kuni viimaste meetriteni peetud pingelises heitluses jäi peale Rootsi. Norra pidi leppima pronksiga.
Neljas koht kuulus seitsmendana lõpetanud Soomele (Salla Koskela, Misa Tuomala, +4.30).
Eesti eelduslikult tugevaim võistkond Daisy Kudre-Mattis Jaama lõpetas kaheksandana ning teenis EM-i arvestuses viienda koha (53.47, +5.47). Parem tulemus jäi täna Daisy Kudre esimesel ringil sisse tulnud vähemalt minutilise kaardilugemisvea taha.
„Teates nii suure vea tegemine on kõige halvem tunne üldse… Järgmised ringid sõitsin siiski kenasti ning koos Mattise heade vahetustega saavutatud viies koht on meie jaoks igati hea,” rääkis Kudre. Ka Jaama arvates sai täna võistlusest maksimum võetud.
Suurepärase võistluse tegi aga Eesti kolmas võistkond koosseisus Epp Paalberg-Andres Rõõm, sõites välja tubli 16. aja (57.19, +09.16).
„Andres sõitis väga hästi, see andis mullegi lisaenergiat. Oleme tulemusega rahul hoolimata sellest, et tegime mõlemad teisel ringil sama vea ja kaotasime seetõttu kahe peale kokku üle kahe minuti,” kommenteeris Epp Paalberg.
Kiidusõnu jagus Paalbergil ka määrdemeister Aiko Klaosele – suusad töötasid täna väga hästi.
Eesti teine tiim Doris Kudre-Kevin Hallop said lõpuprotokolli kirja 23. tulemuse (63.40, +15.37).
Euroopa meistrivõistluste arvestuse tulemused: https://esoc-wmsoc2022.bg/…/2022/01/Official_Results.pdf