Uudis

Sprinditeates tulid Eesti meistriteks OK Peko mehed ja Rakvere OK naised
SO EMV sprinditeateM21 autasustamine. 1. OK Peko (Mattis Jaama, Kevin Hallop), Rakvere OK (Sander Pritsik, Priit Randman), 3. OK Ilves (Andres Rõõm, Rimmo Rõõm). Foto: Erko Õunapuu

Sprinditeates tulid Eesti meistriteks OK Peko mehed ja Rakvere OK naised

Laupäeval, 12. veebruaril peeti Padisel Eesti suusaorienteerumise meistrivõistlused kahel alal – hommikupoole sõidetud sprindile järgnes paar tundi hiljem sprinditeade, kus kaheliikmelised võistkonnad läbisid vaheldumisi sõites kuus lühikest sprindirada.

Naiste põhiklassis konkureerisid esikohale oodatult Rakvere OK naiskond koosseisus Liis-Marii Kaso ja Epp Paalberg ning OK Peko koosseisus Mari Linnus ja Doris Kudre. Rakvere duol õnnestus kaitsta mullu detsembris võidetud tiitlit, kuid seekord oli võistlus tunduvalt tasavägisem – kui detsembris edestasid rakverelannad Epp Paalberg ja Kaisa Rooba Peko naiskonda enam kui pooleteise minutiga, siis sel korral jäi edumarginaaliks vaid 28 sekundit. Rakvere ja Peko ajad vastavalt 42.29 ja 42.57. Pronksmedalid võitis SK100 naiskond koosseisus Piibe Tammemäe-Triinu Rooni ajaga 48.32.

Meeste põhiklassis oli sarnaselt mullu detsembris toimunud võistlusele õhus OK Peko meeskondade kaksikvõit. Peko esindusmeeskond koosseisus Mattis Jaama-Kevin Hallop kaitses kindlalt tiitlit ajaga 50.26, kuid võistlus järgmistele medalikohtadele kujunes dramaatiliseks. Võistluse jooksul käis teine koht korduvalt käest-kätte Rakvere OK (Priit Randman-Sander Pritsik), OK Peko II (Timo Kudre-Olle-Ilmar Jaama) ja OK Ilvese (Rimmo Rõõm-Andres Rõõm) meeskondade vahel. Ankruetapil tulid viimasesse kontrollpunkti mõnesekundilise vahega kõigepealt OK Rakvere ja siis OK Peko II. Tagaaajamistuhinas oli Olle-Ilmar Jaama punktis elektroonilise märke tegemisega pisut hooletu ja pärast kolmandana finišeerimist selgus kurb tõsiasi – määrustepärase märke puudumise tõttu viimasest kontrollpunktist võistkonna tulemus tühistati. Rakvere OK teenis hõbemedalid ajaga 52.37 ja pronksmedalid OK Ilves meeskond ajaga 54.38.

Juunioride seas olid võidukad OK Ilves neiud Brigitte Panker ja Birgit Rõõm ning Otepää SK noormehed Chris-Marcus Krahv ja Laur-Roger Sulg.

Võistluste veebileht: https://ton.ee/emvso2022/