Uudis

Üliõpilaste MM-il säilitas Epp Paalberg jälitussõidus 13. koha
Epp Paalberg finišeerimas. Foto: Mattias Johansson

Üliõpilaste MM-il säilitas Epp Paalberg jälitussõidus 13. koha

Tšehhimaal, Jáchymovis jätkuvatel üliõpilaste maailmameistrivõistlustel suusaorienteerumises sõideti teisel võistluspäeval jälitussõit sprindi tulemuste järgi startides.

Naiste 5,3 km pikkusel rajal säilitasid eelmise päeva medalistid kohad esikolmikus, ainsa muudatusena vahetasid venelannad Marina Vjatkina ja Olesja Rjazanova omavahel esimese ja teise koha. Vjatkina edestas kaasmaalast finišis 33 sekundiga, ajad vastavalt 24.07 ja 24.40. Pronksikohta kaitses edukalt norralanna Jenny Baklid ajaga 25.43. Kolmeteistkümnendana startinud Epp Paalberg säilitas samuti oma koha, lõpetades grupifiniši võitjana ajaga 29.00.

Epp Paalberg: “Täna ei sujunud kaardilugemine nii hästi kui eile, algusest peale kulgesin rabedalt. Sõitsin teistega koos, jälgisin, et võtaksin oma punktid õiges järjekorras ja liikusin 3-4 pundis. Viimase kahe punktiga suutsin pundi ette liikuda ja finišis neid edestada.”

Meeste 6,9 km pikkusel rajal jäi sprindi esikolmik muutumatuks – võitis taas norralane Jørgen Baklid ajaga 28.14, rootslane Rasmus Gustaf Wickbom sai hõbeda ajaga 28.49 ja šveitslane Nicola Müller pronksi ajaga 28.51. Sander Pritsiku sõit katkes juba raja esimeses pooles suusa purunemise tõttu.

Eesti koondise treener Mattias Johansson: “Tänane jälitussõit oli kiire ja kaasakiskuv jälgida. Kahjuks kadusid Sanderi šansid parandada oma 21. kohta suusa purunemisega. Epp tegi üsna korraliku soorituse ja suutis oma eilset 13. kohta kaitsta. Homme on meil puhkepäev, mil valmistume põnevaks sprinditeateks reedel.”

Täielikud tulemused: https://wusoc2022.cz/wusoc-live/