Uudis

Chris Marcus Krahv tõi Eestile noorte-EM hõbeda!
Chris Markus Krahv noorte EM hõbemedaliga. Foto: Raul Kudre

Chris Marcus Krahv tõi Eestile noorte-EM hõbeda!

Täna algasid Põhja-Soomes, Kemis koos täiskasvanute MMiga ka juunioride MM- ja noorte EM-võistlused suusaorienteerumises.

Esimesel võistluspäeval on kavas sprint ning päeva alustasid noored ja juuniorid. Eesti koondise jaoks algas võistlus suurepäraselt, sest väga südika sõiduga võitis noorte EMi hõbemedali Chris Marcus Krahv.

3,1 km pikkusel rajal võitis kulla rootslane Tim Lundberg ajaga 9.23, Chris Marcus Krahv jäi võitjale alla vaid 5 sekundiga. Pronksi teenis soomlane Pyry Riissanen ajaga 9.33.

Chris Marcus Krahv: “Suusad olid väga head ja suutsin kogu aeg ilusti kaardilugemisega järge pidada. Tegin head teevalikud ja sain need perfektselt ellu viidud, kiirus oli algusest lõpuni kõrge ja tuli elu sõit!”

Kõrge 8. koha sai ka Timo Kudre ajaga 10.28, Maanus Udam oli 18. (+1.47) ja Markus Juhkam 26. (+4.23).

Neidude seas läks kolmikvõit Soome, Euroopa meistriks tuli Anni Salmela ajaga 11.23. Parima eestlasena oli Anett Liisa Parts 14. (+1.55), Mareli Vaher saavutas 16. koha (+2.20) ja Harriet Koppel oli 19. (+2.44).

Naisjuunioride klassis võttis 1-sekundilise võidu lähima konkurendi ees soomlanna Maria Hoskari ajaga 11.19. Parima eestlasena sai Birgit Rõõm 14. koha (+1.10), Liis Marii Kaso oli 27. (+2.44) ja Laura Elisabeth Christel Laan 29. (+3.54).

Birgit Rõõm: “Suusarajad olid väga kvaliteetsed ja suusad libisesid väga hästi. Kaardilugemine ei laabunud paraku kõige paremini, sest ei ole ammu sprindikaardiga nii kiiresti sõitnud, kuid füüsiliselt tunnen ennast heas vormis.”

Meesjuunioride klassis tuli maailmameistriks soomlane Niklas Ekström, kelle võiduaeg 3,6 km pikkusel rajal oli 11.10.  Ainsa eestlasena selles klassis startinud Olle Ilmar Jaama murdis suusa, kuid läbis siiski raja ja lõpetas 22. kohal kaotusega 2.01.

Olle Ilmar Jaama: ”Tänase päevaga ei saa kuidagi rahule jääda. Vahetult peale esimest punkti suutsin suusa ära murda, mis muutis suusatamise oluliselt aeglasemaks. Sõitsin siiski raja lõpuni, kuid keskendumine ning sõidukiirus olid tugevalt häiritud, mille tõttu ei olnud ka orienteerumistehniline sooritus tasemel.”

Täielikud tulemused: https://wsoc2022.com/results/