Uudis

In memoriam Jüri Tarmak

In memoriam Jüri Tarmak 21.07.1946 – 22.06.2022

Lahkunud on kaua aega Eesti orienteerumiselus aktiivselt tegutsenud Jüri Tarmak. Saanud maailmakuulsaks kõrgushüppe olümpiavõitjana 1972. aastal Münchenis, pühendas Jüri oma elu teise poole orienteerumise – eelkõige sprindi- ja siseorienteerumise edendamisele. Oma panuse eest pälvis ta 2005. aastal Eesti Orienteerumisliidu Aasta tegija tiitli.

Sprindiorienteerumise teerajaja ja eestvedaja oli Jüri juba siis, kui sellele uudsele orienteerumisalale veel võõristusega vaadati. Juuni lõpus toimusid esimesed ainult sprindidistantside MM-võistlused Taanis, kus oli võistlemas ka Jüri kasvandik Sergei Rjabõškin. Jüri tõi orienteerumise juurde ka oma lapsed, Jaani ja Juta.

Matkajatele oli ta samuti oma mees, kes vallutas omal ajal tippe Kaukaasias, Pamiiris, Altais ja Tjan-Šanis.

Aitäh, Jüri, kõige eest! Sind me asendada ei suuda, aga püüame edasi viia seda, millele sa hoo sisse oled lükanud.

Okas päkka sulle ka tähtede taha!

Eesti Orienteerumisliit avaldab sügavat kaastunnet Jüri Tarmaku lähedastele ja sõpradele isa, vanaisa ja unustamatu kaaslase surma puhul.