Uudis

Eesti orienteerujad stardivad Maailma Mängudel
Eesti orienteerujad Maailma Mängudel 2022. Foto: Eesti Orienteerumisliit

Eesti orienteerujad stardivad Maailma Mängudel

USA Alabama osariigis, Birminghami linnas on käimas 7. juulil alanud XI Maailma Mängud. Tegemist on Rahvusvahelise Olümpiakomitee poolt tunnustatud, kuid olümpiale veel mitte pääsenud spordialade tippvõistlusega, mida korraldatakse iga nelja aasta tagant nagu olümpiamängegi. Tihtipeale on neid 1981. aastast korraldatavaid võistlusi seepärast nimetatud ka mitteolümpiaalade olümpiamängudeks.

Tänavuste mängude kavas on 35 spordiala, osaleb kokku 3600 sportlast ligi 100 erinevast riigist. Igal spordialal on oma osavõtukvoot, orienteerumises osaleb 40 meest ja 40 naist maailma paremikust ning need kohad on jagatud riikidele rahvusvahelise alaliidu poolt. Eestit esindab 4-liikmeline koondis koosseisus Hannula-Katrin Pandis, Sergei Rjabõškin, Sigrid Ruul, Timo Sild. Orienteerumises on kavas sprint 15. juulil, lühirada 16. juulil ning sprinditeade 17. juulil. Eesti koondis jõudis võistluspaika juba 7. juulil ja on saanud harjuda nii 8-tunnise ajavahega kui ka äärmiselt kuuma ning niiske ilmaga. Esimestel sisseelamise päevadel oli 37 kraadi sooja ja suhteline õhuniiskus kõikus 90 % juures. Vaatamata harjumatutele oludele on orienteerujate tuju hea ja oodatakse juba põnevusega esimest võistlusstarti. Sprindivõistlus algab täna Eesti aja järgi kl 17.

Võistluste veebileht: https://twg2022.com/