Uudis

Lauri Malsroosile rattaorienteerumise MM-võistluste lühirajalt 6. koht!
Lauri Malsroos MM-i lühiraja lõpusirgel_15.07.2022_foto_Margus Hallik

Lauri Malsroosile rattaorienteerumise MM-võistluste lühirajalt 6. koht!

Rootsis, Falunis alanud tänavustel rattaorienteerumise maailmameistrivõistlustel jõudis Eesti koondise esinumber, kogenud 36-aastane Malsroos, kolme-aastase pausi järel taas suurvõistluste esikuuikusse.

19,9 km pikkusel orienteerumistehniliselt nõudlikul ja palju erinevaid teevalikuetappe sisaldanud rajal õnnestus varasemalt 10 tiitlivõistluste medalit võitnud eestlasel tihedas konkurentsis teha väga korralik sooritus.

Maailmameistri tiitel läks mägirattasõidu MM-võistlustelgi teatesõidu medali võitnud Krystof Bogarile Tšehhist ajaga 52.15. Hõbemedali võitis 58 sekundilise kaotusega soomlane Samuel Pökälä, kes on oma karjääri jooksul võitnud muuhulgas ka Tartu Rattaralli. Pronksmedalile sõitis täna end mitmekordne varasem juunioride maailmameister, tšehh Jan Hašek (+1.39).

Esikolmikukohast jäi ligi tunni pikkusel võistlusel eestlasel puudu vaid 22 sekundit ning neljanda ja viienda koha omanikud edestasid teda seejuures vaid 4 ja 1 sekundiga.

Malsroosi sõnul oli täna kahele esimesele väga tugevatele ratturitele raske vastu saada (kaotus võitjale 2.01), kuid poodiumikoht jäi mõne kehva teevaliku ja keerulisel rajal ette tulnud väikeste eksimuste taha. Kokkuvõttes oli ta siiski rahul tihedas sekunditeheitluses MM-võistluste esikuuikusse jõudmisega, sest ka 7. ja 8. koha omanikud ei jäänud kaugele –vahed olid vastavalt 13 ja 16 sekundit.

Teistest eestlastest tegid küll enda kohta korralikud sooritused Sander Pritsik ja Marek Karm, kuid MM-võistluste karmis konkurentsis platseerusid nad täna 44. ja 45. kohale. Eesti koondise debütant Mihkel Järve saavutas 74 mehe seas 61. koha.

Naiste seas saavutas kolmest stardis olnud eestlannast parimana 30. koha Mari Linnus, kes mullusel juunioride MM-il võitis samal distantsil hõbemedali. Piibe Tammemäele täna 32. ja Eleri Hirvele 36. koht. Mullusel MM-il teatesõidus naiskonnaga 6. koha saavutanud eestlannadest polnud täna kellelgi kuigi hea päev, kuid homses teatesõidus minnakse taas püüdma esikuuiku kohta. Naiste seas võidutses noor taanlanna Nikoline Splittorff.

Samas aset leidnud juunioride maailmameistrivõistlustel sõitis eestlastest kõrgeima, 14. koha välja vaid 17-aastane Liis-Marii Kaso, kes suutis debütandina teha kohe väga korraliku sõidu.

Meesjuunioride seas ei suutnud Eesti esinumber, tänavustel juunioride Euroopa meistrivõistlustel 7. koha saavutanud Mihkel Mahla end maksimaalselt realiseerida ning lõpetas lühiraja 16. kohaga. Vaid 16-aastane Timo Kudre, kes võitis tänavu noorte Euroopa meistrivõistlustelt kaks medalit, saavutas endast kuni 4 aastat vanematega heideldes 27. koha. Kolmas eestlane, Raul Viitmaa, lõpetas tänase lühirajavõistluse 36. tulemusega.

Juunioride seas võidutsesid Kaarina Nurminen Soomest ja Hannes Hnilica Austriast.

Homme on MM-võistlustel kavas teatesõidud, kus Eesti on esindatud nii meeskonna, naiskonna kui ka meesjuunioride võistkonnaga.

Tulemused, vaheajad, GPS-jälgimine: https://orienteering.sport/…/world-mtb…/middle/