Uudis

Evely Kaasiku võitis Euroopa meistrivõistluste lühirajal hõbemedali!
Evely Kaasiku EM lühirajal. Foto: Aldis Toome

Evely Kaasiku võitis Euroopa meistrivõistluste lühirajal hõbemedali!

Põlula metsades krooniti lühiraja Euroopa meistriks Simone Aebershold (35.40) Šveitsist, kes edestas Evely Kaasikut 5,3 km pikkusel rajal 1.27ga ning pronksile tulnud üleeilset tavaraja võitjat, Venla Harjut Soomest 2.50ga.

Evely Kaasiku kommentaar finišis: „Väga põnev võistlus oli. Teadsin, et siin on kõik võimalik ja tuleb väga keeruline rada. Läksin rajale mõttega, et võtan rahulikult ja liigun täpselt, otsustasin, et võtan endale aja, mis vajalik. Teadsin, et tempo hakkab iseenesest tõusma. Raja keskel hakkas kaardilugemise järg käest ära libisema, tuli väiksemaid vigu, aga sain ühele norralannale järele ja sain sellest pisut abi, tema liikumine korrigeeris minu nurki ja seal, kus mina oli kiirem, vedasin mina ja vastupidi. Põhiline oli see, et julgesin võtta aja maha, see oli kasuks. Ma arvan küll, et see oli mu elu jooks. Kindlasti oli see minu parim suurte tiitlivõistluste jooks. Tiitlivõistlustel kipub tulema vigu sisse, aga nüüd oli ikka päris hea!“

Esikuuikusse pääsesid veel Ane Dyrkom (Norra, 38.57), tavaraja pronks Marika Teini (Soome, 39.09) ja Johanna Öberg (Rootsi, 40.27i)

Teiste A-finaalis jooksnud Eesti naiste kohad: 24. Eleri Hirv (+9.50), 49. Marianne Haug  (+17.59) , 54. (+23.56).

Evely Kaasiku hõbemedal eestlaste kõigi aegade parim tulemus orienteerumisjooksu Euroopa meistrivõistluste ajaloos, Eesti naiste senine parim saavutus pärines 2000. aastast, kui Maret Vaher pälvis Ukrainas, Truskavetsis tavarajal kuuenda koha. Eesti meeste parim tulemus kuulub Olle Kärnerile, kes võitis 2006. aastal Otepääl peetud EM-il tavarajal pronksmedali.

Täielikud tulemused: https://eventor.orienteering.org/Events/ResultList?eventId=7517&groupBy=EventClass