Uudis

Rootsi mehed said Euroopa meistrivõistluste lühirajal kolmikvõidu, Eesti parimana Lauri Sild 16.
Lauri Sild EM lühiraja finaalis. Foto: Aldis Toome

Rootsi mehed said Euroopa meistrivõistluste lühirajal kolmikvõidu, Eesti parimana Lauri Sild 16.

Euroopa meistrivõistlustel Lääne-Virumaal, Põlula metsades saavutasid meeste lühirajal kolmikvõidu Rootsi mehed. 6,3 km pikkusel raskel rajal osutus ajaga 35.40 kiireimaks Albin Ridefelt, hõbeda teenis Anton Johansson ajaga 35.57 ja pronksi ajaga 36.17 viiekordne maailmameister Gustav Bergman.

Raske läbitavusega maastikul osutusid paaril pikemal etapil parimateks teevalikuteks suured ringijooksud mööda metsateid. Eesti meestest läksid väga healt stardipositsioonilt rajale Kenny Kivikas, Lauri Sild ja Timo Sild, kuid kellelgi neist ei õnnestunud teha sooritust, mis olnuks ühtaegu kiire, veatu ja parimate teevalikutega. Lauri Sild lõpetas 16. tulemusega (+4.17), Kenny Kivikas oli 18. (+4.26) ja Timo Sild 24. (+5.08).

Kristo Heinmann saavutas 34. (+6.46) ja Heino Ollin 46. koha (+9.24).

Võistlejate kommentaarid:

Lauri Sild: „See ei olnud kindlasti tulemus, mille järele täna läksin, olen pettunud. Kui ma pärast jooksu sain teada, et teed mööda ringijooksud olid kiiremad kui otse ja puhtalt minnes, siis olin üllatunud. Poleks seda lühirajalt oodanud. Füüsiline enesetunne väga halb ei olnud, aga samas oli tunda, et jõudu mul väga pole, seda eriti raja teises pooles. Alustasin küll tasakaaluka tempoga ja plaan oli raja teine pool joosta ründavamalt, kuid kahjuks selleks jõudu mul ei olnud. Kõikuv tervis viimastel nädalatel on oma jälje jätnud.“

Timo Sild: „Täna läks väga ruttu raskeks, ma pole inimene, kel pärast vigastuspausi paras purakas sees oleks. Samas orienteerumistehniliselt tegin täna väga hea soorituse. Maastikutüüp oli tuttav. Rada oli väga tehniline ja seda oli põnev lahendada. Aga kui juba kaheksandasse kontrollpunkti minnes pidin tõusul kõndima hakkama, siis oli selge, et füüsiliselt läheb raskeks. Teatevõistluse võistkonna koostamisel peame veel arutama, mis on koondisele parem ja äkki tuleks minu asemel panna esindusvõistkonda tervem mees.“

Kenny Kivikas: „Raja peal tundus, et orienteerumise pool sujub enam-vähem, aga tagantjärgi sain teada, et mingid ringijooksu teevalikud pikematel etappidel olid kiiremad, aga seda kohe ette ei osanud arvata, et lühirajal ringi joostes on kiirem. Aga selline see Eesti mets oli, otse minnes on see siin piisavalt risune ja aeglane.  Teatejooksu silmas pidades peame poistega läbi arutama, millised teevalikud kõige kiiremad olid.“

Kristo Heinmann: „Minu sooritusel oli mitu erinevat osa: algus läks ilusti, aga pika etapi läksin otse. Polnud ka kõiki teevalikuid ette vaadanud. Nägin küll vasakult ümberjooksu varianti, aga arvasin, et kui hull see roheline tihnik ikka olla saab. Kaotasin selle valikuga ligi poolteist minutit, kuigi orienteerumistehniliselt läbisin etapi veatult. Pärast seda tegin lühietapiga viga, aga seejärel sain enda jooksma. Niipalju kui olen jõudnud etapiaegu võrrelda, siis sealt edasi olin konkurentsivõimeline. Jooksujaksu oli täna üllatavalt palju. Seda, et kaks päeva tagasi tavarada jooksin, kehas ei tundnud. Arvan, et homsel teatejooksul suudan teha olenemata vahetusest hea jooksu.“

Täielikud tulemused: https://eventor.orienteering.org/Events/ResultList?eventId=7517&groupBy=EventClass