Uudis

Eesti teatemeeskond EM-teatejooksus viies!
Eesti meeskond autasustamisel. Foto Tanel Meos

Eesti teatemeeskond EM-teatejooksus viies!

Orienteerumisjooksu Euroopa meistrivõistluste viimasel võistlusalal – meeste teatejooksus saavutas Eesti meeskond koosseisus Kristo Heinmann, Lauri Sild ja Kenny Kivikas 5. koha.
Euroopa meistriks tuli Norra (01.46.44), hõbedale Rootsi (+ 1.31), pronksile Šveits (+1.41). Tugeva lõpuspurdiga surus Miika Kirmula Soome neljandaks (+3.36), Kenny Kivikas lõpetas viiendana 7 sekundit hiljem (+3.43).
Kuuendaks tuli Prantsusmaa, kes jäi Eestist maha 19 sekundit (+4.02).
Avavahetuses kiireim oli Rootsi teine meeskond, Eesti kolmest võistkonnast jõudis esimesena finišisse teise koosseisu jooksja Heino Ollin (+1.30, 14. koht). Esindusmeeskonnas jooksnud Kristo Heinmann püsis üle poole võistlusmaast liidritega koos ja andis teate üle 26na. Lauri Sild alustas teist vahetust liidritest 2.41 maas ja tänu tehniliselt puhtale jooksule tõstis meeskonna 13.ks (+ 5.27). Viimases vahetuses oli täna tõeliselt heas hoos Kenny Kivikas, kes möödus rajal nii Belgia, Leedu kui Poola võistkondadest ning jõudis järele ka Soome ja Prantsuse ankrumeestele, kellega koos võideldi alates kuuendast punktist. Eelviimasest viimasesse kontrollpunkti joostes kaldus Prantsuse esindaja Mathieu Perrin õigest suunast kõrvale ning jäi neljanda koha heitlusest välja. Pikas lõpuspurdis oli Miika Kirmula täna Kenny Kivikast kiirem.