Uudis

Eesti naistele rogaini maailmameistrivõistlustelt kaksikvõit!

Eesti naistele rogaini maailmameistrivõistlustelt kaksikvõit!

Täna, 27.augustil Tšehhis Paprseki suusakeskuses lõppenud 17.rogaini maailmameistrivõistlused olid Eesti tiimidele taas edukad.


Tänavuse rogaini MMi maastik hõlmas Ida-Sudeedi mäestikku, kus mägede kõrgused ulatusid ca 500 meetrist üle 1400 meetri. Raja kontrollpunkte asus mõlemal pool Tšehhi ja Poola piiri. Maastikku ilmestasid mitmed järsud nõlvad erineva läbitavusega metsaga, seejuures kuusenoorendikud olid kohati väga raskesti läbitavad. Võistlusele lisas vürtsi reede õhtul mägedes sadanud äikesevihm ja rahe, mis muutis mitmed mägirajad ojadeks.
Naisvõistkondade arvestuses said Eesti naistiimid kaksikvõidu. Maailmameistriteks tulid Mariann Sulg ja Maris Terno, kes mullu Otepääl toimunud rogaini EMil said hõbemedalid. Mariann on varem rogaini MMidel võitnud ühe hõbeda ja kaks pronksi, ent rogaini maailmameistriteks pole Eesti naisvõistkonnad varem tulnud. Kõige napima vahega jäid seekord hõbedale Piibe Tammemäe ja Reeda Tuula-Fjodorov, Pronksi sai Tšehhi duo Zuzana Weissova–Jana Balcarova.
Meesvõistkondade seas ei õnnestunud kahekordsel rogaini maailmameistril (2014 ja 2019) Timmo Tammemäel seekord tiitlit kaitsta. Timmo Tammemäe koos Sander Linnusega jäid seekord hõbedale. Maailmameistriteks tulid Andris Ansabergs (Läti) ja Albert Herrero Casas (Kataloonia). Pronksi said Ievgenii Tsyren ja Yurii Komenotrus Ukrainast. Vaid minimaalse punktivahega jäid neljandaks Sander Mirme ja Riivo Roose.
Juunioride segavõistkondade klassis XY tuli Eestisse teine kaksikvõit. Kulla võitsid Liis Siigur, Karl-Martin Voovere ja Hannes Kuslap. Hõbeda said samas klassis Brita Ploompuu, Sander Pritsik ja Jaan Viirmann.

Veteranide (40+) segavõistkondade klassis XV võitsid kulla Laidy Proosväli, Aivo Kaljumäe ja Roland Truus. Superveteranide (55+) segavõistkondade klassis XSV võitsid kulla Anneli ja Andrus Rämmann. Ultaveteranide (65+) segavõistkondade klassis XUV said hõbeda Ene Sulg ja Sulev Kuiv.

Naisveteranide klassis WV said pronksi Riika Ploompuu ja Ehtel Taevere. Meessuperveteranide klassis MSV said pronksi Antti Roose ja Toomas Laur.

Medalisaagi poolest oli Eesti tänavuse rogaini MM-i edukaim riik.

Tulemused: https://wrc2022.rogaining.cz/wp-content/uploads/2022/08/24h.pdf
Foto: WRC2022 Hana orienteering