Uudis

Eesti meistriteks tavarajal krooniti Margret Zimmermann ja Lauri Sild
1. Margret Zimmermann 2.Eleri Hirv 3. Sigrid Ruul. Foto Sixten Sild

Eesti meistriteks tavarajal krooniti Margret Zimmermann ja Lauri Sild

Eesti meistrid orienteerumise tavarajal selgitati tänavusuviste Euroopa meistrivõistluste maastikul Lääne-Virumaal Rihulas. Osalema kogunes neli ja poolsada orienteerujat üle kogu Eesti. Väga tehnilisel maastikul eraldusid terad selgesti sõkaldest. Nii meeste kui naiste põhiklassis said rajal kokku viimased kolm 3-minutilise stardiintervalliga startinut, kelle tempod ja teevalikud seejärel üsna ühetaolisteks ühtlustusid. Naiste 10,1 kilomeetrisel rajal tuli ajaga 1.27.23 esimest korda Eesti meistriks tavarajal Margret Zimmermann (OK Kape), hõbeda teenis kaotusega 3.14 Eleri Hirv (OK Võru) ja pronksi kaotusega 6.15 Sigrid Ruul (JOKA).

Margret Zimmermann: „Rada oli väga tehniline ja minu sooritus oli täna tegelikult üsna rabe, kuid nähtavasti oli konkurentidel veelgi suuremaid raskusi ja nii see võit tuli.“

Meestest tuli 14,4 kilomeetrisel tavarajal viiendat korda Eesti meistriks Lauri Sild (OK Võru) ajaga1.26.46, oma neljanda hõbeda teenis kaotusega 2.41 Kristo Heinmann (OK Peko) ja pronksi näol sai oma esimese medali tavarajalt Ats Sõnajalg (Harju OK, +6.14).

Juunioride seas tulid Eesti meistriteks Anita Laanejõe ja Jürgen Joonas (mõlemad OK Võru).

Tulemused: https://www.raok.ee/emv2022