Uudis

“Never ending JWOC” ehk 2022. aasta juunioride MMi metsadistantsidel osaleb viis Eesti juuniorit

“Never ending JWOC” ehk 2022. aasta juunioride MMi metsadistantsidel osaleb viis Eesti juuniorit

Suvel tuleohu tõttu Portugali metsades ära jäänud juunioride MMi metsadistantsid (lühirada, tavarada, teatejooksud) toimuvad 04.-06. novembril.
Meie võistlejate ootused algavale võistlusele:

Anita Laanejõe (OK Võru): Minu jaoks kõige olulisem algaval juunioride MMil on rajad tervena ja määrustepäraselt lõpetada. Maastiku iseloomu arvestades pean kogu aeg teadma, kus olen ja veaohtlikes kohtades hoo maha võtma, sest vead ning seega ka kaotussekundid ja -minutid on kerged tulema ja end uuesti paika saada on raske. Kuna tegemist on minu jaoks viimase võistlusega juunioride klassis, siis kindlasti tahan teha tehniliselt ja füüsiliselt väga head sooritused, et ka hooaeg hea emotsiooniga ära saata.

Johanna Laanoja (OK Põlva Kobras): Stardin igale distantsile eesmärgiga anda endast parim – füüsilise poole pealt üle oma varju hüpata ei saa, aga tehniliselt püüan õnnestuda nii hästi kui võimalik. Eesmärk on saada igal distantsil tulemus kirja ja püsida terve.

Jürgen Joonas (OK Võru): Ootan JWOC’ilt seda, et teen enda võimete kohased jooksud. Tahan jääda oma võistlussooritustega rahule.

Mihkel Mahla (Värska OK Peko): JWOC 2022 on olnud ebatavaline, just oma pikkuse poolest, kuna tegelik võistlus pidi toimuma juba suvel, kuid osad distantsid jäid siis teatud põhjustel kahjuks ära. Seetõttu ma ei teagi, mida hooaja lõpus enam võistluselt loota. Suuresti tahaks teha puhta jooksu, mida olen siiani treeningutel kohati suutnud, kuid võistlustel kahjuks mitte. Loodan lihtsalt, et suudan iseendaga rahule jääda, loodetavasti ka terveks.

Ossi Priks (Rakvere OK): Eesmärk on kõik punktid kohe üles leida ehk siis teha tehniliselt korralikud jooksud ja hoida kogu raja jooksul fookus kaardilugemisel.  Kuna see on minu esimene JWOC, loodan saada meeldejääva võistluselamuse.

Koondise peareener Elo Saue: Anita ja Ossi kogemused siinsetel Portugali maastikel piirnevad nende kolme treeninguga, mida oleme nüüd kahe päevaga teinud. Ülejäänud kolm sportlast – Johanna, Jürgen ja Mihkel olid nädalases treeninglaagris ka veebruaris, nii et nende kogemused on veidi suuremad. Tervena püsimine on noorte ootustes seepärast, et viimasel nädalal on palju sadanud ning avakaljude peal olev sammal libiseb jala all ära – halvasti astudes on suur kukkumiste oht. Nii nagu noored isegi, loodan ka mina, et võistlusjärgselt ollakse rahul enda o-tehnilise sooritusega ning lõpuspurdiga ei kaotata kohti. Stardiprotokollis on 32 riigist kokku 113 neidu ja 127 noormeest, nii et finišiprotokoll tuleb tihe ja iga sekund loeb!

Esimese distantsi, lühiraja, TV-ülekanne, tulemused, gps jne https://jwoc2022.pt/forest-jwoc-live-center-middle-friday-4th-november/

Stardid algavad Eesti aja järgi kell 11, meie võistlejate stardiajad (Eesti aeg):

Mihkel 11:16

Ossi 12:28

Anita 12:53

Johanna 13:45

Jürgen 14:48

Radade parameetrid: N20 3,5 km / 180m tõusu / 14 KP; M20 4,0 km / 210m / 16 KP. Eeldatav võitja aeg 20-25min.
Fotol vasakult Ossi Priks, Mihkel Mahla, Johanna Laanoja, Anita Laanejõe, Jürgen Joonas. Foto autor: Elo Saue.