Uudis

Neljakordne maailmameister tuli esmakordselt Euroopa meistriks
Naiste esikolmik lilletseremoonial. Foto Sixten Sild

Neljakordne maailmameister tuli esmakordselt Euroopa meistriks

Läti väikelinnas Madonas alanud suusaorienteerumise Euroopa meistrivõistluste avapäeval võitis sprindidistantsil oma esimese Euroopa meistritiitli neljakordne maailmameister Daisy Kudre-Schnyder. 3,3 km pikkusel rajal oli tema ajaks 14.26. Hõbeda teenis 24-sekundilise kaotusega rootslanna Evelina Wickbom ning pronksi 32-sekundilise kaotusega teine rootslanna, Elin Schlagerström. Epp Paalbergi kohaks oli 15. (+2:40) ja Doris Kudrel 18. (+2:51).

Daisy Kudre-Schnyder: „Tore on olla tagasi kohas, kus ma kümme aastat tagasi juuniorina oma ainsa tiitlivõistluste medali võisin. Tänane võit ei tulnud kergelt, andsin endast kõik ja tegin tehniliselt puhta soorituse. Sel nädalal on ees veel neli starti, võtan neid kõiki väga tõsiselt ja püüan hea vormi maksimaalselt realiseerida.“

Meeste 3,6 km pikkusel rajal võitis oma esimese täiskasvanute tiitlivõistluse kahe aasta eest Eestis juunioride maailmameistriks kroonitud rootslane Jonatan Ståhl ajaga 14.16. Ta edestas kahe sekundiga bulgaaralast Stanimir Belomazhevit ja 11 sekundiga oma kaasmaalast Niklas Ekströmi.

Väga hea sõidu tegi Eesti meestekoondise liider Mattis Jaama, kes saavutas 9. koha kaotades võitjale vaid 37 sekundit.

Mattis Jaama: „Olen natuke üllatunud, et kaotasin võitjale nii vähe. Tehnilise poole pealt klappis mul kõik hästi, aga kogu aeg oli selline tunne, et sõidukiirus ei ole päris see, mis peaks olema. Kokkuvõttes olen selle kohaga rahul ja eks see tulemus innustab kõvasti pingutama ka järgmistel distantsidel.“

Raja algusosas suure orienteerumisvea teinud Sander Pritsik pidi seekord leppima 43. kohaga (+4:37).

Andres Rõõmu ja Kevin Hallopi tulemused tühistati märke puudumise tõttu ühest kontrollpunktist.

Täielikud tulemused: https://eventor.orienteering.org/Events/ResultList?eventId=7634&groupBy=EventClass