Uudis

Anett Liisa Parts võitis tavarajal pronksi
Anett Liisa Parts, pronksmedal EYSOC tavarajal. Foto Raul Kudre

Anett Liisa Parts võitis tavarajal pronksi

Suusaorienteerumise tiitlivõistlustel Lätis Madonas selgitati kolmandal võistluspäeval meistrid ühisstardist tavarajal.

Noorte Euroopa meistrivõistlustel N17 klassis võitis oma teise pronksmedali Anett Liisa Parts ülinapi 10-sekundilise kaotusega. Pikalt võistlust juhtinud, tegi ta kahjuks teel eelviimasesse kontrollpunkti väikse kaardilugemisvea ja temaga koos sõitnud soomlanna Sanni Hoskari pääses meie võistlejast ette. Ebaõnn tabas Anett Liisat veel ka viimases kontrollpunktis finišisirge alguses, kus ta ei saanud suurel kiirusel sõites punktist puutevaba märget ja pidi seetõttu tagasi pöörduma, mistõttu temast möödus ka šveitslanna Nesa Schiller (+ 8).

Komistustest hoolimata on kahekordne medalivõit tunnistus 13-aastase tüdruku heast võistlusvormist ning võistlusnärvist ja headest eeldustest jõuda maailma tippu eelolevatel hooaegadel.

Hästi sõitis täna ka Mareli Vaher, kes sai samas klassis 7. kohta (+1.50). Kuues koht jäi Marelil 5 sekundi kaugusele.

M17 poiste kiireim selgus fotofinišiga ning kodupubliku rõõmuks tuli taas võitjaks lätlane Ritvars Lepeskins (35.57). Teise kohaga pidi leppima soomlane Eemil Koskinen (+1) ja kolmandaks jäi Filip Mairich Tšehhist (+9).

Eesti poiste kiireim oli taas Markus Juhkam (18. koht +11:40), Raiko Alliksaar sai 22., Alex Homin 24. ja Audun Palo 29. koha.

Juunioride maailmameistrivõistlustel läksid võidud neidude klassis Soome, kiireim oli Lotte Line Ekström, ning noormeeste klassis Norra, kus kiireim oli Teodor Mo Hjelseth. Juunioride parim eestlastest oli taas Timo Kudre, kes saavutas 10. koha (+4.36). Chris Marcus Krahvi tulemus jäi täna kahvatuks, kuna noormees unustas stardiärevuses oma SI-pulka nullida ja kontrollida, mistõttu pöördust ta teisest punktist starti tagasi ja selle lisaringiga kaotas ligi 10 minutit (25. koht + 14.32).

N20 klassis said eestlannasid stardis kolm, Laura Elisabeth Lään sai 18. ja Liis Marii Kaso 22. koha. Birgit Rõõm täna ühe märke puudumise tõttu tulemust kirja ei saanud.

Homme on kavas teatesõidud kolmeliikmeliste võistkondade vahel.

Postimees TV ülekanne algab kell 11.05, kui stardijoonele asuvad naised:  https://sport.postimees.ee/7700480/otseulekanne-suusaorienteerumise-em-jatkub-teatesoitudega Võistlust kommenteerivad Sixten Sild ja Margus Hallik.

Võistluste koduleht ja võistluste jälgimine: https://esoc2023.lv/