Uudis

Daisy Kudre-Schnyder võitis Euroopa MV-l kolmanda kulla
Anna Ulvensoen (hõbe), Daisy Kudre-Schnyder (kuld) ja Maria Hoskari (pronks). Foto esoc2023.lv

Daisy Kudre-Schnyder võitis Euroopa MV-l kolmanda kulla

Suusaorienteerumise Euroopa meistrivõistlustel Lätis Madonas jätkas võidulainel Daisy Kudre-Schnyder, kes tänase naiste ühisstardist 13,9 km pikkuse 32 kontrollpunkti ja 410 tõusumeetriga tavaraja läbis 67.30ga. Poolteist minutit jäi võitjast maha Anna Ulvensoen Norrast (+1.32) ja juba pea neli minutit pronksile tulnud soomlanna Maria Hoskari (+3.54).

Esikümnesse jõudsid ka Doris Kudre (9. koht, +7.13) ja Epp Paalberg (10., +8.00).

Daisy Kudre-Schnyder kinnitas, et hoolimata rootslaste ootamatust eemalejäämisest pidi ta kolmanda kulla nimel pingutama ja tegema korraliku sõidu: „Kuigi ühisstardist, kujunes tänane tavarada minu jaoks soolosõiduks. Tegin esimesse punkti kindla teevaliku ja asusin võistlust juhtima. Kahtlemata tegi võistluse lihtsamaks see, et terve Rootsi täiskasvanute koondis ei saanud täna kõhuviiruse tõttu startida. Sellest hoolimata pidin pingutama ja tegema hea soorituse, et võita kolmas kuldmedal järjest. Tegemist on minu karjääri kõige edukama tiitlivõistlusega, varem pole ma kolme distantsi järjest võitnud.“

Meeste võistlus oli tasavägisem ning võitja selgus alles finišiheitluses – napi poole suusa pikkuse eduga tuli kullale Jörgen Baklid Norrast ajaga 74.04. Tugeva lõpuspurdi teinud ja lõpumeetritel norralase tuulest välja sõitnud soomlane Aapo Viippola pidi, nagu lühirajalgi, leppima hõbemedaliga. Pronksile tuli Nicola Müller Šveitsist (+01.44).

Eesti meeste kiireim oli taas Mattis Jaama (16. +06:38). Korraliku sõidu tegi 18. koha saanud Kevin Hallop (+07:00). Andres Rõõm sai 27. ja Sander Pritsik 28. koha.

Homme on kavas teatesõidud kolmeliikmeliste võistkondade vahel.

Postimees TV ülekanne algab kell 11.05, kui stardijoonele asuvad naised. Võistlust kommenteerivad Sixten Sild ja Margus Hallik.

Võistluste koduleht ja võistluste jälgimine: https://esoc2023.lv/